KONTROVERZNI PRIJEDLOG

U Njemačkoj se traži uvođenje poreza od 2.000 eura za jednu vrstu vozila

FILE PHOTO: Cars and trucks are stuck in traffic jam near Irschenberg
Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS
1/3
19.08.2024.
u 13:46

Prijedlog o uvođenju poreza došao je od Borisa Palmera, gradonačelnika Tübingena

U Njemačkoj se pojavio prijedlog o uvođenju poreza na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Ako bude prihvaćen, vozači te vrste vozila trebali bi platiti 2.000 eura poreza. Oko ovog se pitanja pokrenula rasprava. Potezom se želi električne automobile učiniti privlačnijima, no ističe se kako motori s unutarnjim izgaranjem imaju određene prednosti. 

Prijedlog o uvođenju poreza došao je od Borisa Palmera, gradonačelnika Tübingena. On se zalaže za porez prema kojem bi građani morali platiti dodatnih 2.000 eura ako kupe motor s unutarnjim izgaranjem. Taj bi se prihod trebao uložiti u promicanje e-mobilnosti u Njemačkoj, piše Fenix magazin.

Palmer, naime, pokušava kupnju električnih automobila učiniti privlačnijom. S obzirom na to da se kao prednost motora s unutarnjim izgaranjem ističu domet te niži troškovi nabave, dodatni troškovi mogli bi biti veliko opterećenje za one koji se na te faktore oslanjanju. 

 

GALERIJA Izbio požar na turističkom jedrenjaku u Šibeniku
FILE PHOTO: Cars and trucks are stuck in traffic jam near Irschenberg
1/18

Komentara 5

XA
xaron
21:44 19.08.2024.

Prodaja EV je u Njemačkoj pala za 36% te je ovaj prijedlog pokuşaj oźivljavanja prodaje. Ni u US nije mnogo bolje jer broj neprodatih EV jako visok. Razloga za to ima mnogo , od sporog punjenja do visokih troskova popravke , niske cijene polovnih vozila..

CE
Centrifuga
14:40 19.08.2024.

Znanstveno dokazano el automobili su štetniji za prirodu nego automobili na unutrašnje izgaranje

BF
bf23
08:23 20.08.2024.

Točno me tjeraju da prestanem reciklirati,a one čepove odvajamo od boca i bacam u prirodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije