USPJEŠNA AKCIJA

Izraelske snage sigurnosti u raciji spasile četvero talaca otetih 7. listopada

spašeni taoci
Foto: Courtesy of Bring Them Home Now/Handout via REUTERS
1/5
08.06.2024.
u 13:01

Taoce, Nou Argamani (25), Almoga Meira (21), Andreja Kozlova (27) i Shlomija Ziva (40), oteo je Hamas s lokacije održavanja Nova festivala

Izraelsko Ministarstvo orbane objavilo je kako su snage IDF-a izvele u subotu odvažnu raciju u izbjegličkom kampu Nuseriat u Pojasu Gaze koja je kulminirala uspješnim spašavanjem talaca koje je Hamas držao od 7. listopada.

U složenoj operaciji IDF-a, Shin Beta i izraelske policije (Yamam) jutros su spašena četiri izraelska taoca. Taoce, Nou Argamani (25), Almoga Meira (21), Andreja Kozlova (27) i Shlomija Ziva (40), oteo je Hamas s lokacije održavanja Nova festivala, na kojem su pri tome i ubijeni mnogi mladi posjetitelji. Taoci su spašeni s dvije različite lokacije u središtu Nuseirata.

"Njihovo zdravstveno stanje je stabilno te su prebačeni na daljnje liječničke pretrage u Medicinski centar 'Sheba' u Tel HaShomeru", objavilo je danas Ministarsvo obrane Izraela. Palestinska izvješća potvrdila su jutros akciju izraelske vojske na području Nuseirata, ne spomenuvši pri tome taoce.

VEZANI ČLANCI:

Dužnosnici Hamasa izvijestili su o opsežnoj ofenzivi koja je uključivala bombardiranja iz tenkova, helikoptera, dronova i borbenih zrakoplova. Prema tim izvješćima, deseci Palestinaca su ubijeni ili ozlijeđeni u napadima. Palestinski izvori također tvrde da su IDF-ove “specijalne snage” ušle na tržnicu Nuseirat.

Ranije je glasnogovornik IDF-a potvrdio operacije, navodeći da "IDF gađa terorističku infrastrukturu u tom području". Palestinski izvori izvjestili su o najmanje 15 smrtno stradalih i desecima ozlijeđenih u napadima. Arapski mediji također su izvijestili da su izraelske snage sigurnosti opkolile školu Al-Daawa u sjevernom izbjegličkom kampu Nuseirat, uz intenzivnu razmjenu vatrenog oružja.

 

GALERIJA Rat u Gazi: Život u Rafahu
spašeni taoci
1/23
Ključne riječi

Komentara 4

RE
reborn
15:15 08.06.2024.

Kako to da su izraelci tek sada, nakon 9 mjeseci spasili ove taoce - jesu li taoci bili "na izletu" kod nenaoružanih civila, ili ih je otela skupina terorista koji uživaju zaštitu i potporu tih tzv civila?!? Koja medijska priča je istinita?

Avatar Idler
Idler
14:07 08.06.2024.

Tek tu i tam mediji spominaju 7. listopada iako je to kliuč seg kaj se dogaja ! Zamisli, taoci vu izbjegličkem kampu pa još med civilimi....hm, hm, hm...

HA
Haha
14:42 08.06.2024.

Jadni gladni i nezbrinuti. A cuvaju hamaslije. Svi su ini H.am.as.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije