Turizam

U Orahovicu privlače prirodne ljepote i najljepše kupalište

jezero
Dragurin Šantoši
13.05.2010.
u 16:45

U uređenju turističkog kompleksa imamo veliku potporu ministarstava, ali ne malo novca iz svog proračuna za gradnju i uređenje turističkih kapaciteta izdvaja i Grad Orahovica.

Kompleks ''Jezero-Ružica grad'' prostire se na oko 60 hektara, u njegovo je uređenje uloženo više od pet milijuna kuna, a već sada smatra se biserom kontinentalnoga hrvatskog turizma.

- U uređenju turističkog kompleksa imamo veliku potporu ministarstava, ali ne malo novca iz svog proračuna za gradnju i uređenje turističkih kapaciteta izdvaja i Grad Orahovica. Lani je kupališna sezona, zbog vremenskih nepogoda, podbacila za oko 50 tisuća posjetitelja, a ove godine, posluži li vrijeme, očekujemo rekordan broj, veći od 200 tisuća posjetitelja - kaže gradonačelnik Josip Nemec.

S hotelima Dukat i Royal i odmaralištem Merkur grad Orahovica danas ima smještajni kapacitet od 300-tinjak kreveta. Uz Jezero je uređeno oko 1000 parkirališnih mjesta, a još toliki broj mjesta priprema se u neposrednoj blizini. Kupališna sezona samo što nije počela, a kupače i turiste ovog će ljeta dočekati ljepše i veće površine za sunčanje, tri ugostiteljska lokala, novi sanitarni čvor te bazensko dizalo koje će i invalidnim osobama omogućiti kupanje u prekrasnoj zeleno-plavoj vodi.  

U Malu Švicu, kako zbog njenih prirodnih ljepota  od davnina nazivaju Orahovicu, najviše dolaze Slavonci, ali i turisti iz susjedne Mađarske i Bosne i Hercegovine te Austrije i skandinavskih zemalja.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
pametnjakovic
09:56 14.05.2010.

Ma novi Zrce hahahah xD

UD
udrimuski
07:16 14.05.2010.

mala švica zbog njenih prirodnih ljepota. ali isto tako nemojmo zaboraviti i strašno jaku privredu i čudo kvalitetnih poduzetnika, jaku privredu te vrhunske plaće kojom je takođe ovo malo mjesto zaslužilo ime mala švicarska...a o koristi od tog turizma da ne govorimo, puni džepovi eura.

DV
djon vejn
15:20 14.05.2010.

U svakome slucaju bolje nego slatinski ribnjak/močvara, ovo u orahovici barem na nesto lici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije