DRŽAO GOVOR SVOJIM PRISTAŠAMA

Upucan bivši pakistanski premijer tijekom skupa, uhićen napadač

FILE PHOTO: Ousted Pakistani Prime Minister Imran Khan gestures as he addresses supporters during a rally, in Lahore
Foto: MOHSIN RAZA/REUTERS
03.11.2022.
u 13:35

Bivši igrač kriketa svrgnut je s vlasti u travnju

Bivši pakistanski premijer Imran Khan (70) upucan je u nogu u napadu za koji njegove pristaše tvrde da je pokušaj atentata, piše Sky News.

Naoružani napadač otvorio je vatru u trenutku dok je Khan držao govor pristašama na skupu u Wazirabadu u pokrajini Punjab, rekli su dužnosnici, ranivši njega i neke od njegovih pristaša. Khan je hitno prebačen s mjesta događaja u bolnicu, a njegovi pristaše rekli su da je preživio pokušaj ubojstva.

U ovom trenutku nije poznat identitet napadača koji je uhićen na mjestu događaja, a do ovog trenutka niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad, javlja The Guardian.

"Bio je to pokušaj atentata", rekao je njegov pomoćnik Fawad Chaudhry. Chaudhry za pakistansku televiziju ARY news.

Nitko nije ubijen u napadu, ali su ozlijeđeni brojni stranački aktivisti koji su se vozili  s Khanom, navela je Yasmin Rashid, također Khanova pomoćnica. 

Bivši igrač kriketa svrgnut je s vlasti u travnju te se aktivno zalagao za nove izbore održavajući skupove diljem zemlje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije