MARTINJE

U Prekobrdu krstili mošt uz ples i pjesmu

martinje podbrdo
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
11.11.2013.
u 16:11

Kao i uvijek za zabavu su sakupljani dobrotvorni prilozi pa se uz piće našao i obilan stol sa pečenim odojkom, guskom i patkom s ražnja

Mještani Prekobrda nadomak Bjelovara vesela su i iznimno složna zajednica, bilo da je riječ o ozbiljnom poslu ili pak razbibrizi. Za potonje u prilog ide spoznaja da su mještani zajednički proslavili Martinje u svom mjesnom domu.

Neobičan obred krštenja mošta protekao je u ozračju humora i smijeha, kada su kroz prizmu društvenih događanja protresene sve aktualne teme, posebno politika, a kada su se na tapeti našli Ivo Sanader, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Đurđa Adlešić, Slavko Linić i Zoran Milanović. Voditelj obreda nakon svega izrečenog na svoj se račun našalio da bi mogao četiri godine završiti iza rešetaka ukoliko ga čuju "pogrešne" uši. Nakon što je mošt uspješno prekršten u vino svi su nazdravili i prepustili se obilnom objedu, te pjesmi i plesu.

- Kao i uvijek za zabavu su sakupljani dobrotvorni prilozi pa se uz piće našao i obilan stol s pečenim odojkom, guskom i patkom s ražnja. Na isti smo način prije dvije godine zajedničkim novcem dogradili i obnovili naš dom, koji je s 30-ak porastao na oko 110 "kvadrata, a u čemu smo imali i potporu Općine Rovišće i načelnika Slavka Prišćana – ističe Viktor Lončar,  predsjednik MO Prekobrdo, dodajući kako s već spremaju za sljedeći fašnik, po kojemu su i inače nadaleko poznati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije