Veliki broj zaraženih

U Primorsko-goranskoj na snazi nove mjere. Nacionalni Stožer nije prihvatio jednu zabranu

Rijeka: Građani na gradskoj tržnici
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
29.03.2021.
u 09:02

Mjere su stupile na snagu danas i trajat će do 12. travnja

Nacionalni stožer civilne zaštite prihvatio je prijedlog Stožera Primorsko-goranske županije o nužnim epidemiološkim mjerama. Mjere su stupile na snagu danas i trajat će do 12. travnja. No, među prijedlozima primorskog Stožera bilo je i obustavljanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino-projekcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, Nacionalni stožer nije donio takvu mjeru.

Nužne epidemiološke mjere su:

– zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu;

– na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva kućanstva

– zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;

- obustava rada teretana, fitness-centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru; 

– obustava rada dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica;

– preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata;

– preporuka da se u svim sportskim objektima u kojima su dozvoljena natjecanja i treninzi ne koriste svlačionice. 

Video: Plenković, Beroš i Jandroković se cijepili AstraZenecom

Komentara 11

DU
Deleted user
15:58 29.03.2021.

Kaj to znači "džaba"? Žaba, graba...?

Avatar EtTore
EtTore
12:06 29.03.2021.

Sezona moze da pocne! Hahahahahahahahahaha...

AA
aabbcc
20:58 29.03.2021.

.najviše osam osoba_ Za one koji se plaše korone najbolje da budu sami i zasto da im vi odredjujete i nagovarate na 8 osoba ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije