POKUŠAVAO HIPNOTIZIRATI ŽRTVE

U Rusiji nestao serijski ubojica i silovatelj? Pušten je iz zatvora nakon niza groznih zločina

Ilustracija
Foto: Pixabay
22.08.2024.
u 08:59

Članica Vijeća za razvoj civilnog društva i ljudska prava (HRC), Eva Merkačeva, podsjetila je da sud na zahtjev kolonija može uspostaviti nadzor nad bivšim zatvorenicima

Serijski ubojica i silovatelj Ivan Prodan (56), koji je odslužio 25 godina u mordovskoj koloniji, pušten je iz zatvora te je navodno nestao bježeći od nadzora. On je, kako navodi News.ru, pušten 20. travnja, a nije imao prijavljeno mjesto prebivališta. Telegram kanali pišu kako bi Prodan mogao "biti stavljen na saveznu tjeralicu" te kako ima putovnicu koju je dobio u koloniji šest mjeseci prije izlaska. Također, ističu kako nije poznato u koju je regiju otišao te se nakon izlaska više nije javljao tijelima vlasti. 

Članica Vijeća za razvoj civilnog društva i ljudska prava (HRC), Eva Merkačeva, podsjetila je da sud na zahtjev kolonija može uspostaviti nadzor nad bivšim zatvorenicima. Nije poznato je li nad Prodanom uspostavljen nadzor, no Merkačeva kaže kako ovo nije prvi put da se nakon izlaska osuđenika iz zatvora ne zna ništa o njemu. 

Prodan je rođen 1968. godine u Moldaviji u velikoj obitelji, bio je 11. dijete svojih roditelja. Otac mu je bio alkoholičar te je tukao suprugu i djecu. Zbog obiteljskog nasilja, Ivan je bježao od kuće, maltretirali su ga u školi i nije maturirao. Godine 1992. napustio je Moldaviju kako bi radio u Rusiji. Tamo se oženio te dobio kći. Istovremeno, Prodan je napadao ljude te je optuživan za pljačku. 

Nakon što su ga supruga i kći ostavile, počeo je napadati i silovati neudate žene. Istražiteljima je rekao da se počeo osvećivati ​​ženskom spolu. No, žrtve su bili i muškarci. Neke od njih je skinuo i ostavio gole na ulici. Vjeruje se kako je pokušavao hipnotizirati žrtve kako bi ih lakše savladao. Dokazano je kako je Prodan počinio pet ubojstava te 17 silovanja i razbojstava. Zbog toga je osuđen na 25 godina zatvora u koloni strogog nadzora. 

 

GALERIJA Ruski predsjednik Putin posjetio je Čečeniju
Ilustracija
1/22

Komentara 1

UK
ukrajina
16:49 22.08.2024.

Najveći ubojica u Rusiji nije nestao, on je poznat cijelom svijetu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije