VELIKA ZAPLJENA

U samo jednom danu u Đakovu zaplijenjeno amfetamina kao u protekle tri godine

Policija zaplijenila veću količinu droge na podrucju Đakova i Osijeka
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/14
13.02.2020.
u 11:15

Počinitelj je jutros predan pritvorskom nadzorniku, a poznat je policiji od ranije po istim kaznenim dijelima

Ukupno kilogram i pol speeda pronađeno je jučer u domu 32-godišnjaka u Đakovu, a količina je to ravna trogodišnjoj zapljeni  amfetamina u cijeloj PU osječko-baranjskoj. 

- Došli smo do informacije da se 32-godišnjak bavi nelegalnom proizvodnjom i prodajom droga. U pretrazi njegova doma jučer je nađeno 1,5 kg speeda, 20 sjemenki kanabisa za proizvodnju marihuane i 14,26 grama marihuane. Počinitelj je jutros predan pritvorskom nadzorniku, a poznat je policiji od ranije po istim kaznenim djelima - naveo je Rudolf Kolarić, načelnik PP Đakovo.

Kod ovog je muškarca inače pronađen gotov proizvod kojeg je on dalje pakirao i prodavao, a od koga je nabavljao još se istražuje. 

- Jedan gram amfetamina na tržištu stoji od 150 do 200 kuna pa je lako izračunati o koliko je velikoj zapljeni riječ - dodao je Kolarić.

Istodobno u Osijeku je uhićen 21-godišnjak na čijoj je adresi pronađeno više staklenki i PVC vrećica s marihuanom, težine 5 kg, kao i veća količina novca za koju se sumnja da potječe od prodaje droge.

- Što se tiče statistike u 2019. godini u PU osječko-baranjskoj je prijavljeno 126 osoba zbog preprodaje ili proizvodnje droga, a evidentirano je 226 kaznenih djela. Za neovlašteni posjed droga podneseno je 219 prekršajnih prijava. Odradili smo ukupno 318 zapljena - rekao je Ivan Sanecki, voditelj odjela kriminaliteta droga.

Najviše je zaplijenjeno marihuane, 40-ak kilograma, kokaina oko 200 grama te pola kilograma amfetamina.

- Uz navedenog se vidi da je u samo jednom danu u PP Đakovo zaplijenjeno tri puta više amfetamina nego u cijeloj prošloj godini, a i inače nam je posljednjih godina godišnja zapljena oko pola kilograma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije