Izbjeglički val

U Slavonskom Brodu rođen mali Sirijac

izbjeglice Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
05.11.2015.
u 09:55

– Porod je prošao bez problema, majci je ovo deveto dijete – Hini je izjavio Josip Barišić

Mali Sirijac, deveto dijete žene koju je izbjeglički put iz ratom zahvaćene Sirije zatekao u zimskom tranzicijskom centru u Slavonskom Brodu, rođen je sinoć u slavonskobrodskoj bolnici "Dr. Josip Benčević".

– Porod je prošao bez problema, majci je ovo deveto dijete – Hini je izjavio Josip Barišić, šef bolničkog odjela za ginekologiju i porodništvo. Beba je rođena sinoć oko 20 sati.  U slavonskobrodskoj bolnici trenutačno među zbrinutim izbjeglicama i migrantima nema drugih trudnica, premda ih ima među izbjeglicama koje stižu u centar. 

"Problem je što svi žele što prije nastaviti putovanje dalje"

– Problem je što svi žele što prije nastaviti putovanje dalje, tako da liječnici i medicinske sestre uspijevaju obaviti tek "polupreglede". Ipak, trudimo se pomoći što najbolje možemo tim ljudima u teškoj situaciji – rekao je Barišić. Kao dodatnu prepreku naveo je i jezičnu barijeru zbog različitih jezika i niza narječja koje govore izbjeglice.

Kako su pisali mediji, prva beba izbjeglica rođena je početkom listopada u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode. Malu Amal, što na hrvatskom znači nada, rodila je 17-godišnja Sirijka, koja je dobila trudove u vlaku iz prihvatnog centra u Opatovcu te ju je policija hitno prevezla u zagrebačku bolnicu.

>>Vlada će odobriti još 10,7 milijuna kuna za troškove nastale u izbjegličkoj krizi

>>Mađarska zbog izbjegličkih kvota tuži Europsku komisiju

Komentara 16

CR
CROLINDA
10:02 05.11.2015.

kako i kamo stvari idu uskoro će senzacija biti kada se U Hrvatskoj rodi mali Hrvat

BA
babyuh
10:09 05.11.2015.

ostavite je dolje, do cetrdesete ce ona jos njih desetero izroditi. Eto, popravlja se demografska slika u Europi.

DU
Deleted user
09:58 05.11.2015.

Kada počinje gradnja minareta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije