Koronavirus

U Splitskoj županiji četvero novozaraženih. Križine postale centralna bolnica

Križine u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
23.03.2020.
u 12:46

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Julije Meštrović je izvijestio kako novooboljeli imaju blaže simptome

U Splitsko-dalmatinskoj županiji četiri su novozaražena koronavirusom pa je ukupno 14 oboljelih. U Splitu 8 njih. Te je informaciju dao Luka Brčić, zapovjednik kriznog Stožera SDŽ. U karanteni je 51 osoba, od kojih su 31 državljani RH.

- Spominjali smo da će Spaladium arena poslužiti kao rezervni smještaj za blaže oboljele. Želim zahvaliti što se HRM angažirala, namjestili smo jutros i opremili 200 kreveta u Spaladium areni – rekao je Brčić. Najavio je kako će za koji dan biti na tržištu i dovoljno zaštitnih maski.

Video: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Julije Meštrović je izvijestio kako novooboljeli imaju blaže simptome.

- Na sastanku svih ravnatelja bolnica i domova zdravlja u južnoj Hrvatskoj smo se dogovorili o načinima suradnje. KBC Split je prešao na drugačiji način rada. Bolesnici s Križina premješteni su na Firule, a Križine su posebno uređene i opremljene kao respiracijski centar. Tamo se upućuju svi bolesnici sa sumnjom na korona virus. Po potrebi tu će se liječiti najteži bolesnici – rekao je dr. Meštrović.

U Splitu su u ponedjeljak počela i testiranja na koronavirus. Za sada probno, a očekuju da će postati i redovito. Radi i Dom zdravlja u Mertojaku gdje se upućuju bolesnici s respiratornim simptomima, da ne bi išli u redovite ordinaciju.

- U ovom trenutku spremni smo skrbiti o svim pacijentima iz južnohrvatskih županija. Dobro smo obučeni i pripremljeni, spremni smo i za najteže moguće scenarije – poručio je Meštrović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije