Slobodna trgovina

U Srbiju prvi put ušla roba s oznakom Made in Kosovo

\'Trucks with goods from Serbia are stopped and turned back at the Merdare border crossing point between Kosovo and Serbia July 22, 2011. Kosovo has banned all imports from Serbia and introduced a 10
Reuters/Pixsell
20.09.2011.
u 14:13

Srbija je prihvatila dokumentaciju Republike Kosova i robi s oznakom Made in Kosovo dopustila ulazak na srbijansko tržište

BEOGRAD – Zamjenica kosovskog premijera i ministrica za trgovinu i industriju Mimoza Kusari-Ljilja nazvala je jučerašnji dan velikim danom za kosovsku ekonomiju jer je Srbija prihvatila dokumentaciju Republike Kosova i robi s oznakom Made in Kosovo dopustila ulazak na srbijansko tržište, javlja agencija Beta pozivajući se na prištinski dnevnik Koha Ditore.

– Prvi put nakon 44 mjeseca tri kamiona robe proizvedene na Kosovu prešla su preko regularnih carinskih prijelaza Kosovo – Srbija s regularnom dokumentacijom Republike Kosovo. Ovaj je korak od izuzetnog značaja za ekonomiju naše zemlje – rekla je ministrica Mimoza Kusari-Ljilja.

Kosovskim proizvodima s regularnom dokumentacijom Republike Kosovo dopušten je jučer prelazak preko graničnog prijelaza Bela Zemlja kod Kamenice i smiju se prodavati na srbijanskom tržištu, podsjeća Koha Ditore. Predstavnici srbijanskih vlasti objasnili su da će s teritorija Kosova u Srbiju moći ući svi kamioni s robom koji imaju dokumentaciju s pečatom koji su dogovorili Beograd i Priština, javlja Beta.

Ključne riječi

Komentara 83

OB
-obrisani-
17:04 20.09.2011.

najbolje bi bilo da su štampali samo MADE IN ______________ pa ostalo upisuješ ručno kako se države mjenjaju

OB
-obrisani-
17:55 20.09.2011.

20.09.2011. u 17:47h XXXX2011 je napisao/la: \"A gdje se nalazi to takozvano Kosovo???????\" pa valjda u srbiji...

OB
-obrisani-
00:20 21.09.2011.

sigurno je duhom klonuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije