'Bitka za Srbiju'

U srcu Trebinja turistima prodaju knjigu Ratka Mladića

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
26.08.2013.
u 12:21

Dok se ratnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću sudi za zločine počinjene u BiH, u drugom dijelu te države prodaju se njegove knjige turistima.

Dok se ratnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću sudi za zločine počinjene u BiH, u drugom dijelu te države prodaju se njegove knjige turistima, crnogorske Vijesti prenose Agenciju Anadolija.

Mladić je na Haškom sudu, među ostalim, optužen i za smrt osam tisuća srebreničkih muškaraca i dječaka, ali to ne sprječava trgovce da u samom srcu Trebinja, u jeku turističke sezone, prodaju njegovu knjigu "Bitka za Srbiju – uputstvo za oslobođenje otadžbine" koju je izdala organizacija "Srpski oslobodilački front".

Izdavači tvrde da je to "jedna od najboljih knjiga ikada napisanih o Srbiji, Srbima i srpstvu". Uz tu knjigu na štandovima se može naći i Hitlerov "Mein Kampf". Mladić je uhićen u Srbiji 2011. godine, a suđenje mu je počelo 2012.

>>Utrnule ruka i noga: Ratku Mladiću opet loše na Haaškom sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije