MASAKR

U središnjoj Nigeriji ubijeno 12 kršćana, a odsječeni su im i jezici

goruća kuća
AFP
17.03.2010.
u 15:01

Napadači su ušli u selo Byie oko dva sata ujutro, podmetali su požare u kućama, a prestrašeni mještani išli su ravno na oštrice njihovih mačeta.

Napadači su ubili 12 osoba u malom kršćanskom selu u središnjoj Nigeriji, a svjedoci su kazali da su nekima od žrtava odsječeni jezici, javio je AP. Dogodilo se to u regiji u kojoj su u vjerskim sukobima ove godine već ubijene stotine ljudi.

Napadači su ušli u selo Byie oko dva sata ujutro, podmetali su požare u kućama, a prestrašeni mještani išli su ravno na oštrice njihovih mačeta, kazao je čelnik regionalne kršćanske neprofitne skupine.

Više od 200 osoba, većinom kršćana, ubijeno je prošloga tjedna u masakrima u selima u blizini velikoga nigerijskog grada Josa.

Nigerija, sa svojih 150 milijuna stanovnika, skoro je identično podijeljena između muslimana na sjeveru i većinski kršćanskog juga. Nedavno krvoproliće dogodilo se u "srednjem pojasu" središnje Nigerije, gdje se deseci etničkih skupina svađaju oko kontrole nad plodnom zemljom.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
15:18 17.03.2010.

Vrlo eksplozivna smjesa, razičite vjere, plemenska netrpeljivost i borba za plodno tlo. Dovoljno bi bilo jedno od ovog troje za sukob a ovako sve zajedno daje lako zapaljivu i vrlo eksplozivnu mješavinu koja će uskoro detonirati i biti će nešto slično Ruandi i sukobu Hutua i Tutsia samo pomnoženo sa faktorom 100. Užas

OB
-obrisani-
17:30 17.03.2010.

Cini mi se da su tu duboko upleteni prsti vanjskih suradnika sa svih strana koji podpiruju sranje isto kao sto su napravili i na teritoriji bivse Pljugoslavije!

OB
-obrisani-
15:14 17.03.2010.

Gadafijevi u akciji...´muslimanska-milicija (Libija-dobija pola Nigerije i sada ciscénje...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije