jeste li ih vidjeli?

U tjedan dana nestalo devet osoba, od toga pet maloljetnih

nestali,monika petran
Foto: Neno
1/8
28.12.2012.
u 14:19

Uz punoljetne Jelenu Rešetar, Dijanu Radelić, Ivana Labrovića i Stjepana Grčevića nestali su i maloljetni Anamarija Ćosić, Maja Radoš, Monika Petran, Josipa Zilinski te Martina Maranić

Proteklog tjedna policiji je prijavljen nestanak čak devet osoba. Uz punoljetne Jelenu Rešetar, Dijanu Radelić, Ivana Labrovića i Stjepana Grčevića nestali su i maloljetni Anamarija Ćosić, Maja Radoš, Monika Petran, Josipa Zilinski te Martina Maranić. 

25- godišnja Jelena Rešetar u četvrtak se udaljila sa svoje adrese Jelovec Voćanski 35 i od tad joj se gubi trag. Visoka je 165 centimetara, ima plavu kosu i smeđe oči. Slabije je tjelesne građe. Bila je odjevena u krem zimske hlače i tenisice. Dan ranije u Bedekovčini su s iste adrese nestale 15-godišnja Anamarija Ćosić, 16- godišnja Josipa Zrilski i njena vršnjakinja Maja Radoš. Djevojke su jednake visine - 170 centimetara, no Anamarija ima crveno obojenu kosu, Josipa je crnka dok Maja ima valovitu kestenjastu kosu. Josipa ima kestenjste oči, ovalno lice i slabije je tjelesne građe. Maja ima kestenjaste oči, ovalno lice te je srednje tjelesne građe, a Anamarija je slabije tjelesne građe i ovalnog lica. 

Na Božić je prijavljen nestanak Monike Petran (16) iz Gornjeg Kupšaneca. Djevojka je visoka 170 centimetara, riđe kose i kestenjstih očiju. Okruglog je lica i srednje tjelesne građe.U trenutku nestanka bila je odjevena u crnu kožnu jaknu sa kapuljačom, plavu majicu, tamnoplave traperice i crne tenisice. Badnjak je posljednji dan kada su viđeni Dijana Radelić (18) i Stjepan Grčević (56). Dijana se sa svojim 10-mjesečnim djetetom iz Nazorove 49 u Zagrebu udaljila u nepoznatom smijeru. Od tada joj se gubi trag. Stjepan je visok 175 centimetara, ima prosijedu kosu i čeonu čelavost, svijetloplavu kosu i ovalnog je lica. Srednje je tjelesne građe i ima brkove. Otišao je iz stana u Osijeku.  

U Kaštel Kambelovcu 23. prosinca nestao je Ivan Labrović (48). Visok je 185 centimetara, smeđe kose i očiju, ovalnog lica i srednje je tjelesne građe. Dva dana ranije u Zagrebu je posljednji put viđena Martina Maranić (16). Djevojka je rekla da ide u Zaprešić, no nakon toga nije se vratila kući. U trenutku nestanaka bila je odjevena u plave traperice i crnu jaknu. Visoka je 170 centimetara, ima svijetloplavu kosu i ovalnog je lica. Srednje je tjelesne građe i nosi aparatić za zube.

Profile nestalih osoba možete pogledati na stranici nestali.hr.

>>Policija traga za šest osoba. Jeste li ih vidjeli?

Komentara 2

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
15:42 28.12.2012.

Država je preblaga prema romskoj nacionalnoj manjini, tobože poštujući neke njihove običaje, dopuštaju kršenje temeljnih ljudskih prava tih djevojčica. Zašto nitko ne stane u zaštitu tih maloljetnica. One bježe zato što im roditelji, dok su još maloljetne, ugovaraju brakove. Što će drugo napraviti da bi zaštitile svoje ljudsko dostojanstvo, nego pobjeći. Za to je krivo ovo zaostalo i zadrto društvo, koje nema osjećaja prema nikome, osim prema sebi.

Avatar CrimsonKing³
CrimsonKing³
17:23 28.12.2012.

Pozdrav, Nesalomljiva. : ) U potpunosti se slazem sa tobom, osim slucajno ubacene insinuacije da su Romi verovatno urok njihovome nestanku. Ali sto mislis o bosnjackom i albanskom drustvu i kulturi? Oni se, koliko ja vidim, ne razlikuju mnogo, alii samo se na Rome dize kuka i motika. Da li bismo onda trebali i na muslemane da vicemo, jer nije bas pravedno vecito na Rome vikati i za kojekakove stvari ih okrivljavati, dok su ovi drugi spomenuti verovatno i gori od Roma. : )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije