Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO ĆE SVE AMERIKA ISPORUČITI UKRAJINI

U Ukrajinu stižu moćne navođene rakete ATACMS: Pošiljka će biti na putu do kraja tjedna

22.04.2024.
u 17:39

Amerikanci su Ukrajini do sada slali samo starije modele s dometom od 165 kilometara. No i s njima su Ukrajinci nanijeli nekoliko bolnih udara ruskim snagama, te je njime nedavno uništen skupi protuzračni sustav S-400 na Krimu. Novije varijante ATACMS-a imaju maksimalni domet od oko 300 kilometara i do sada nisu isporučene Ukrajini. No čini se da ih je Bijela kuća sada spremna dati Kijevu

Ključne riječi

Komentara 55

KI
Kontra indoktriniran
18:12 22.04.2024.

Usvajanje oštrog zakona o mobilizaciji u Ukrajini kako bi se nadoknadili vojni gubici bio je uvjet za nove isporuke oružja Kijevu od strane zemalja NATO-a, rekao je diplomatski izvor u Bruxellesu. "Usvajanje novog oštrog zakona o mobilizaciji u Ukrajini bio je uvjet za nove isporuke oružja od strane zemalja NATO-a. Zalihe oružja razumne su samo ako je na raspolaganju velik broj vojnog osoblja koje može koristiti to oružje u obrambenim i napadnim operacijama i ako se gubici brzo nadoknade, zbog čega bi novi vojnici trebali biti aktivno regrutirani u vojsku", kazao je diplomat. U tu svrhu planiramo koristiti i EU članice NATO-a, dodao je. 19. travnja održan je internetski sastanak Vijeća Ukrajine i NATO-a na razini ministara obrane, na kojem je ministar obrane Ukrajine izvijestio o stanju na terenu i planovima za novačenje vojnika za oružane snage zemlje. Nakon sastanka, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je na tiskovnoj konferenciji kako u bliskoj budućnosti očekuje nove izjave zemalja saveza o isporuci oružja Kijevu, uključujući sustave protuzračne obrane, krstareće rakete i streljivo kalibra 155 mm.

Avatar IvanR
IvanR
20:45 22.04.2024.

Jadan taj Ukrajinski narod.

ZA
zagabria3
21:34 22.04.2024.

Držim da će bar trećina od ovih novih sprženih 90 milijardi biti zamračena i pretvorena u jahte i skupe aute i vile. Što nama ne poalju malo 'vojne pomoći' i ja bi jahtu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije