Izborna utrka

U utrku za gradonačelnika Vukovara prvi put ulazi SDSS

'19.12.2012., Vukovar - Zeljko Sabo, gradonacelnik grada Vukovara. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
04.05.2013.
u 21:00

Drinka Komljenović članica je SDP-a. Znamo da je prije bila u redovima HDZ-a, no ta je činjenica još jedan dokaz da nismo isključivi, rekao je vukovarski gradonačelnik Sabo i dodao da se D. Komljenović dokazala kao stručan kadar

Skorašnji lokalni izbori u Vukovaru mogli bi biti vrlo zanimljivi i neizvjesni. Za jedno od većih izbornih iznenađenja pobrinuo se gradonačelnik Željko Sabo, koji je na izbornu listu za mjesto druge dogradonačelnice postavio Drinku Komljenović. Riječ je o tehničkoj direktorici gradske komunalne tvrtke Komunalac, koja je do prije nekoliko godina bila članica HDZ-a. Sabo kaže da se Drinka Komljenović pokazala kao stručni kadar i da je predložena za mjesto dogradonačelnice.

– Drinka Komljenović članica je SDP-a. Znamo da je prije bila u redovima HDZ-a, no ta je činjenica samo još jedan dokaz da mi nismo isključivi – rekao je Sabo. I u koaliciji okupljenoj oko HDZ-a pojavila su se neka nova imena. Tako će kandidatkinja za dogradonačelnicu Vukovara biti Marijana Balić, kojoj su u vrijeme agresije ubijena oba roditelja. Ovi će izbori ostati zabilježeni i po tome što prvi put i SDSS ima svog kandidata za gradonačelnika Vukovara. To će biti Dragan Crnogorac, saborski zastupnik i predsjednik Zajedničkog vijeća općina. Kada je riječ o SDSS-u, prvi put na izbornoj listi za grad Vukovar nema predsjednika stranke Vojislava Stanimirovića, koji je redovito bio nositelj liste.Zanimljivo je i na pravaškoj sceni. Ivica Žulj, donedavni predsjednik vukovarske podružnice HSP-a, koji je prije nekoliko dana smijenjen odlukom predsjednika stranke Daniela Srba, tvrdi da je poslije mjeseci i godina međusobnog prozivanja i optužbi u Vukovaru bilo na pomolu stvaranje predizborne koalicije HDZ – HSP dr. Ante Starčević – HSP, ali je ono propalo zbog osobnih interesa predsjednika HSP-a Danijela Srba.

– Na sastanku u Osijeku predstavnici triju stranaka, među kojima je bio i Srb, dogovorili su stvaranje koalicije, no nekoliko dana prije predavanja izbornih listi Srb je počeo s nerazumnim zahtjevima. Očito je da mu cilj bio da u nečijem ili svom osobnom interesu minira dogovor. Jer kako drukčije protumačiti činjenicu da je HSP u sklopu koalicije mogao imati jednog vijećnika, a da sada neće imati nijednoga – optužuje Žulj predsjednika stranke. Objašnjava da bi ulaskom HSP-a u tu koaliciju bila stvorena jaka desna opcija i da bi to bio zapravo početak ujedinjenja desnice i pravaša.

– Riječ je o čovjeku koji je htio za svoj džep trgovati na račun stranke. Htio je prodati stranku za mjesto u nadzornom odboru – objasnio je Srb zašto je razriješen Ivica Žulj.

>> Anketa predviđa: Željko Sabo pobijedit će Ivana Penavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije