CRNI REKORD

U Varaždinskoj županiji čak je 10.206 osoba bez posla

'24.02.2009., Zagreb - Anketiranje nezaposlenih na Zavodu za zaposljavanje u Zvonimirovoj.  Photo: Dalibor Urukalovic/24sata'
'Dalibor Urukalovic/24sata'
14.01.2011.
u 15:51

Nakon lanjske veljače, nezaposlenost je opet prešla psihološku barijeru od 10.000

U svim ispostavama varaždinskog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zabilježen je porast nezaposlenosti, koja je dostigla rekordnih 10.206 osoba. Dosadašnji crni rekord zabilježen je u lani u veljači, kad je nezaposlenih bilo 10.005.

 Izravno iz radnog odnosa na burzi je u prosincu u Varaždinskoj županiji završilo zastrašujućih 757 osoba.

U ukupnom broju nezaposlenih manje je žena - 46,9 posto.

 Zima je vrijeme kad hoteli na moru traže mnogo turističkih animatora za iduću sezonu pa HZZ javlja da se traži njih čak sto. Iako nije stalni posao, tijekom sezone može se solidno zaraditi.

Osim njih, i dalje se traže šivači kože, kožarski radnici, šivači, krojači i tekstilni radnici.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:31 15.01.2011.

Točno onoliko, koliko je otpušteno Vartexovih radnika, da bi se građevinski lobi tamo radio svoje. Čehok zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije