VREMENSKA PROGNOZA

Kiša, grmljavina i jak vjetar: Evo kad stiže promjena vremena

U Zagreb stiglo najavljeno pogošanje vremena
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
08.10.2024.
u 08:35

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva, prognoza je DHZM-a.

Nakon sunčanog jutra u većini zemlje, prema kraju dana ide pogoršanje vremena. Popodne sa zapada postupno naoblačenje s kišom, a navečer i u noći ponegdje na Jadranu i uz njega jače izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni, južni i jugoistočni, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre popodne i jak. Na Jadranu će puhati umjereno, osobito u drugom dijelu dana i jako jugo. Ostat će toplo, do 26 stupnjeva. Zbog toga su za dio zemlje upaljeni meteoalarmi. Zapadna obala Istre, Kvarner, sjeverni i srednji Jadran danas su u narančastome. Sutra kiša. "Na Jadranu i uz njega i lokalno izraženim pljuskovima praćenim grmljavinom", prognozira DHMZ.

Od sredine dana sunčanije, a malo kiše ili poneki pljusak mogući su uglavnom u gorju. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u višem gorju i jak. Na Jadranu umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, još u noći i ujutro mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna većinom od 21 do 26 °C, u gorju malo niža. 

VEZANI ČLANCI:

četvrtak će oborina biti rjeđa u prvom dijelu dana, no prema večeri će se ponovno intenzivirati, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Uz južinu će i dalje biti razmjerno toplo, piše N1. U petak ujutro lokalno može biti kiše, a onda slijedi smirivanje. Krajem tjedna hladnije. 

FOTO Treći dan od katastrofalnih poplava u BiH: Najmanje 18 poginulih, Hrvatska šalje 10 milijuna eura pomoći

U Zagreb stiglo najavljeno pogošanje vremena
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije