Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO POLICIJI

VIDEO U Zadru fizički napadnut predsjednik zadarskog SDP-a. Radeta: Udario me šakom i pobjegao

Mario Vučetić kandidirat će se za gradonačelnika Zadra
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
15.01.2024.
u 17:58

Dok je slučaj prijavljivao policiji dobili smo ga na telefon i rekao nam je da ga je nepoznata muška osoba vrijeđajući udarila šakom u tijelo i da je pobjegao kad je izvadio mobitel.

U Zadru je oko 14 sati fizički napadnut predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta. Dok je slučaj prijavljivao policiji dobili smo ga na telefon i rekao nam je da ga je nepoznata muška osoba vrijeđajući udarila šakom u tijelo i da je pobjegao kad je izvadio mobitel.

'Postoji snimka i sve se vidi na njoj', rekao nam je Daniel Radeta koji je prije samo desetak dana podnio kaznenu prijavu policiji zbog vulgarnih prijetnji, čak i pred njegovim djetetom, te protiv više nepoznatih osoba koje mu u Zadru prijete preko društvenih mreža i foruma pojedinih portala.

'Policija je oko 14:15 sati zaprimila dojavu da su dvojica počinitelja napala muškarca 1988.godište. Jedan ga je verbalno vrijeđao, a drugi fizički napao. Istražujemo taj događaj kao i ranije prijave', rekla je za Večernji list Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije. Nakon što je prijavio fizički napad predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta, u postu na Facebooku je prokomentirao cijeli slučaj. Prenosimo ga u cijelosti:

''Dogodio se još jedan napad. Ovoga puta na radnom mjestu. Prišle su mi četiri nepoznate osobe od kojih me jedan udario šakom u tijelo i nazvao me đukelom. Udaljili su se onog trenutka kada sam izvadio mobitel kako bih prijavio događaj. Tko je organizator ovog progona i tko manipulira s ovim ljudima? Tko je napisao priopćenje za medije nakon kojeg su krenuli napadi na mene i moju obitelj? Je li istina da na razini jedne "Udruge" postoji dogovor da mi se svakodnevno prijeti i da su svi ovi događaji organizirani?

Ovo maltretiranje sad već prelazi sve granice i od institucija očekujem hitnu reakciju! Ako netko zna o kome se radi neka javi... Ja nemam izbora osim svaki ovakav događaj prijaviti. Nasilnicima poručujem da ulaze u okvire ozbiljnog kaznenog djela i da će svaki od njih odgovarati. Ja nastavljam jednakim žarom i dalje. Zastrašivanje, prijetnje i udraci me sigurno neće spriječiti u borbi protiv primitivizma i nasilja! Vi ste mi gorivo'', napisao je. 

VEZANI ČLANCI 

Daniel Radeta nedavno je uvjetovao podršku proračunu Zadra uklanjanjem ustaških grafita po Zadru i murala za kojeg tvrdi nije hrvatski vojnik nego nacistički vojnik iz drugog svjetskog rata. U petak je zbog tog zahtjeva održan i prosvjed braniteljskih i navijačkih udruga koji su rekli kako je riječ o muralu s isključivo hrvatskim obilježjima, a Radeta je pak nakon skupa komentirao kako je ponosan na hrvatski Domovinski rat i hrvatske branitelje, jednako kao sto je bio i ponosan na partizane 1945.godine.

U Zadru je od posljednjih lokalnih izbora prava politička kriza jer HDZ ima gradonačelnika, a oporba većinu u vijeću. S čime je napad na Radetu motiviran utvrdit će policijska istraga.

VIDEO Tomašević objavio kad će otvoriti centar za gospodarenje u Resniku

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Moodleen
Moodleen
17:30 15.01.2024.

Za svaki "zašto" postoji "zato". I dok god se ne provede lustracija...

Avatar southman
southman
20:44 15.01.2024.

Gdje smo došli ... žalosno. 30 g od rata nekome smeta mural HR vojnika. A druga strana to rješava šakama.

BL
blackeder2022
23:38 15.01.2024.

Nema to veze s braniteljima.To.je politička provokacija talijanaša koji bi da mogli ,vratili Zadar majci Italiji,svojim gosparima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije