Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA

Ubijen s tri metka u glavu u centru Osijeka

vje-osijek2-txt.jpg
import
18.12.2006.
u 01:52

OSIJEK – U središtu Osijeka sinoć oko 20.30 sati ubijen je Osjećanin Samir Nukić (36), i to sa šest metaka iz pištolja, od toga najmanje su tri ispucana u glavu.

Nepoznati ubojica pucao je iz neposredne blizine, a nesretni je Samir ulazio u ugostiteljski objekt "Bonus" u Ulici Republike Hrvatske, u kojem se trebao sastati s prijateljima na večeri. Ubojica je potom pobjegao u susjednu ulicu, zbog čega su do kasno navečer bili zatvoreni izlazi iz grada, a uže je središte, u kojem je do zakljućenja teksta još trajao očevid, bilo okupirano policijom.

Utvrđen jedan očevidac
Osječko-baranjska Policijska uprava sastavila je radnu skupinu koja će se baviti rješavanjem sinoćnjeg ubojstva Osječanina Samira Nukića, a do sada je utvrđen jedan očevidac toga kaznenoga djela. Riječ je o slučajnom prolazniku s kojim je obavljen razgovor, istaknuto je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU osječko-baranjskoj.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta ove PU Josip Adrić izvijestio je da je, za sada nepoznati, počinitelj sinoć oko 20,30 sati pričekao Nukića u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta "Bonus", u središtu Osijeka, te ga usmrtio s više hitaca iz vatrenog oružja. Počinitelj je zatim pobjegao, a prema prikupljenim spoznajama riječ je o mlađem muškarcu, slabije građe, visokom više od 1,80 metara, rekao je Adrić.

Na upit novinara je li ubijeni Nukić imao kriminalni dosje, rekao je da to "ne može ni potvrditi ni opovrgnuti". Dodao je kako kod usmrćenoga nije pronađeno vatreno oružje, niti je na sebi imao pancirnu košulju.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske također je izvijestio da usmrćeni Nukić nije policiji prijavljivao prijetnje, ili neko drugo kazneno djelo na svoju štetu ili štetu svoje obitelji.

Na mjesto tragičnog događaja ubrzo su došli Samirovi prijatelji i rodbina te mnogi zaprepašteni građani. Prijatelj ubijen 2003. - Ubili su mi brata! Dajte mi da ga samo poljubim! Proklet bio onaj tko je to učinio! Neće oni (policija, op. a.) ništa otkriti, sad se sigurno smiju! - plakala je izbezumljena Samirova sestra Alma, pokušavajui doi do pokojnikova tijela. Samir Nukić bio je prijatelj Vlade Barbarića Papa, koji je ubijen vatrenim oružjem u listopadu 2003. godine, također u užem središtu Osijeka, ispred katedrale, odnosno crkve Svetih Petra i Pavla. Ubojstvo do danas nije razriješeno.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije