Potraga za ubojicom

Ubijena Meksikanka - djevojci je vrat prerezan nožem

meksikanka
Foto: PUSD
1/7
26.08.2012.
u 14:03

Brat ubijene još ne vjeruje da je njegova sestra mrtva. Zatražio je pomoć konzula. Iako je nestala identificirana, obavit će se ipak i DNA analiza

– Ne mogu vjerovati da se ovako nešto užasno nama događa! Mi smo obični, dobri i jednostavni ljudi koji vjeruju u Boga. Ne mogu vjerovati da je Seleni netko naudio u Hrvatskoj i u Splitu – pun tuge, užasa i nevjerice poručio je Emanuel Macedo, brat 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, koja je nakon četiri dana potrage pronađena mrtva, plitko zakopana na Marjanu. Njezino okrutno ubojstvo potreslo je cijelu Hrvatsku.

Ostalih rana nema

Nesretnoj je djevojci, neslužbeno doznajemo, ubojica prerezao vrat, najvjerojatnije nožem. Službeni rezultati obdukcije koja je završena u subotu oko ponoći nisu poznati javnosti, kao ni točan uzrok smrti, ali doznajemo kako nema puno rana po tijelu, nego samo veliku ranu na vratu. Po gradu se priča i da je silovana, ali ni za to još nema nikakve potvrde. Policija o cijelom slučaju daje vrlo šture informacije, kao i Odvjetništvo, što ne čudi, s obzirom na to da je istraga u tijeku. Policajci su i jučer čuvali mjesto pronalaska tijela djevojke na Marjanu, vjerojatno zbog provođenja još nekih istražnih radnji. Tko je ubio Meksikanku koju su četiri dana po Marjanu tražili pripadnici HGSS-a i policija, još se ne zna. Jedino što je policija službeno potvrdila je da su identificirali tijelo te nema dvojbe kako je riječ o meksičkoj državljanki čije je nestanak prijavljen. Ipak, provest će se i DNK analiza. Brat ubijene djevojke nedjelju poslijepodne proveo je kod Marina Bosotine, počasnog meksičkog konzula u Hrvatskoj sa sjedištem u Splitu koji mu nastoji pružiti potporu i pomoći mu u rješavanju svih praktičnih problema u stranoj zemlji.

– Što da vam kažem, on još ne može povjerovati da mu je sestra mrtva. Nisu ga pozvali na identifikaciju tijela, on je identificirao samo njezine stvari – kaže Bosotina koji je jučer pokušavao utješiti Seleninog brata.

Ujedno, pokušavaju organizirati prijevoz njezinog tijela u Meksiko. Bosotina ima obećanje iz policije kako bi procedura mogla biti završena sljedećih dana.

– Postoji i kombinacija da u Split dođe i njihova majka, ali sve ovisi kada će moći transportirati tijelo – kaže počasni konzul. On je obitelji izrazio žaljenje uime Hrvatske i Grada Splita.

Izuzeli snimke kamera

– Želim naglasiti u njegovo, ali u svoje ime, kako je zahvalan svim ljudima u Hrvatskoj koji su mu od trenutka kada je prijavio nestanak svoje sestre do pronalaska njezina tijela pomagali – istaknuo je Bosotina.

Policija još nikoga nije osumnjičila za ovaj zločin. Čekaju rezultate vještačenja pronađenih predmeta i obavljaju razgovore s očevicima koji bi mogli imati saznanja o njezinu kretanju posljednjeg dana kao i o ljudima koji su bili u njezinu okruženju. Razgovaraju i s beskućnicima i narkomanima koji se motaju po Marjanu. Javljaju im se i Splićani. Dobili su mnoge informacija o kretanju djevojke, koje obrađuju i provjeravaju. Okrutno ubojstvo izaziva jezu u Splitu. Jezive priče o manijaku koji vreba žene na Marjanu uzele su maha. Inače, policija je izuzela snimke sa svih šest kamera postavljenih na Marjanu, od kojih su tri na ulaznim rampama te se njihov sadržaj pregledava ne bi li se dobio podatak više o boravku i kretanju nesretne djevojke u park-šumi.

>>Tragičan kraj - Meksikanku su našli zakopanu pod granjem

Komentara 180

CH
chemica
14:21 26.08.2012.

Ako će "stručnjaci" iz Zagreba pomagati kao što su "pomogli" u otkrivanju ubojice Hrvoja Turibaka...Možda je bolje da ni ne dolaze u Split. Jadna nam je Hrvatska ovih dana. Kud god se okreneš, sve sami "stručnjaci". Podobni i nesposobni.

Avatar -Piktor-
-Piktor-
14:27 26.08.2012.

Treba ukljuciti i strane strucnjake. U ove domace, na osnovi dosadasnjih rezultata nemeamo puno razloga vjerovati. A ljag s drage nam Hrvatske se mora sprati.

SP
spaszadrzavu
14:20 26.08.2012.

Evo kerumu odmah razlog da se marijan zabetonira i odmah gradit mega- joker trgovacki centar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije