BOŽIDAR PUGAR

Ubio oca troje malodobne djece, osuđen na 10 godina zatvora

Božidar Pugar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
20.05.2014.
u 16:54

Pugar je tvrdio da nije kriv te kako se sve dogodilo jer je puška sama opalila

– Imajući u vidu ozljedu, smjer strijelne rane i prikupljene dokaze, sudsko vijeće jednoglasno je isključilo vašu obranu i proglašava vas krivim – kazala je jučer Božica Mišak, sutkinja Županijskog suda u Varaždinu, obrazlažući nepravomoćnu presudu kojom je Božidar Pugar (55) proglašen krivim zbog ubojstva Željka Cvitkovića (41), svog prijatelja i susjeda iz Selanca pokraj Križevaca.

Ne drži vodu

Pugara se teretilo i za nedopušteno držanje oružja, što je i priznao, a za oba zločina određena mu je jedinstvena kazna zatvora od 10 godina. U svojoj obrani Pugar je tvrdio da u travnju lani nije ustrijelio svog dugogodišnjeg prijatelja, već da je puška sama opalila pri padu na tlo. Sutkinja je u opširnom obrazloženju stavak po stavak objašnjavala zašto Pugarova obrana “ne drži vodu”.

– Vi ste tvrdili da je ozljeda nastala kad je puška sama opalila pri padu na tlo dok ste se vas dvojica hrvala. Iako je vještak utvrdio da postoji mogućnost da takva puška sama opali, utvrđeno je i da je to moguće samo pod uvjetom da padne kundakom okomito na tlo što je u situaciji kakvu ste opisali malo vjerojatno – kazala je sutkinja.

Dodala je da prema nalazima obdukcije ni ozljeda kojoj je Cvitković podlegao u bolnici nije mogla nastati tako da je puška opalila pri padu na tlo. Sutkinja je podsjetila i da Pugar liječnicima Hitne pomoći u prvom trenutku nije rekao da je Željko Cvitković ustrijeljen, već su mislili da je pao.

Najavio žalbu

– Ako je to bio nesretan slučaj, nejasno je zašto to sve tada niste rekli liječnicima – istaknula je sutkinja koja smatra da je za počinjenje zločina presudan bio alkohol pa je Pugaru odredila i liječenje od alkoholizma.

Kazala je da je sud u odmjeravanju kazne uzeo u obzir i to da je Željko Cvitković bio otac troje malodobne djece kojima će jako nedostajati. Pugar će se na presudu žaliti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije