Dobro ponašanje

Ubojica djece koja je poslužila kao inspiracija za 'Misery' na slobodi

misery
YouTube screenshot
16.08.2013.
u 07:28

Tužitelj Ron Sutton smatra kako je Jones u pedijatrijskoj klinici Kerrville u blizini San Antonia u periodu od 1978. do 1982. ubila između 11 i 46-ero djece.

Medicinska sestra koja je Stephen Kingu poslužila kao inspiracija za roman 'Misery' uskoro izlazi iz zatvora, javlja Newsmax.com. Genene Jones je 1984. godine osuđena na 99 godina zatvora zbog ubojstva desetaka djece kojima je ubrizgavajući opasne injekcije izazivala probleme sa zdravljem kako bi ih kasnije 'izliječila' te privukla pozornost na sebe.

Jones na slobodu izlazi ranije  zbog teksaškog zakona koji propisuje obavezno smanjenje kazne zatvorenicima s dobrim ponašanjem.

Tužitelj Ron Sutton smatra kako je Jones u pedijatrijskoj klinici Kerrville u blizini San Antonia u periodu od 1978. do 1982. ubila između 11 i 46 djece.

Stephen King je lik Annie Wilkes kojeg je u filmskoj adaptaciji 'Misery' odglumila Kathy Bates bazirao na Jones, tvrdi Rob Reiner, redatelj filma koji je Bates 1990. priskrbio Oscara za najbolju žensku ulogu.

>> Ubojstvo pa stih: Japanci u strahu od 'haiku' serijskog ubojice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije