Kajkavijada

Učenici OŠ Visoko podsjetili na hodočasničke običaje svoga kraja

kajkavijada
Privatna arhiva
14.11.2011.
u 13:28

Ove su se godine visočki učenici na Kajkavijadi predstavili scenskom igrom Romari

"Sačuvajmo dragi nam kaj" moto je Kajkavijade održane u Varaždinskim Toplicama, koju organizira tamošnje Društvo Naša djeca.

Unazad četiri godine i učenici OŠ Visoko sudjeluju na manifestaciji pokušavajući tako očuvati kajkavski govor i baštinu visočkoga kraja. Ove godine predstavili su se scenskom igrom Romari. Glumom i pjesmom pokušali su prikazati i podsjetiti na zaboravljene hodočasničke običaje svoga kraja.

Uz pučke popijevke "Zdravo budi, o Marija", "Prva je vura", "O Marijo, majko milo" i "Veliko je sad veselje" izveli su i proštenjarsku pjesmu Dragutina Domjanića "K suncu prosi svaka roža". U scenskoj igri sudjelovali su polaznici etnogrupe i pjevačkog zbora. Voditelji učenika bili su učiteljica glazbene kulture Marija Tomurad i pedagog Tibor Martan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije