Učenici OŠ Visoko obilježili su Dane kuha – dane zahvalnosti za plodove zemlje u svojoj školi. Velečasni Ivan Šestak blagoslovio je kruh, peciva i kolače koje su priredile i ispekle mame i bake. Blagoslovu je prethodio kratak kulturno-umjetnički program u kojem su svoj nastup imali tamburaški orkestar i pjevački zbor, ritmička i dramska grupa te učenici petog razreda koji su izveli recital o pripremi i blagovanju kruha.
OŠ Visoko predstavila se i na županijskoj smotra Dana kruha u Varaždinu, a školu su predstavljali učenici sedmog i osmog razreda Petar Bejuk, Vanessa Glanjar, Tea Jež, Marina Huzjak, Leona Kuzmić, Kristina Platnjak, Filip Hadrović i Antun-Gustav Kos. U pratnji učenika bili su učitelji Spomenka Kos i Zlatko Rusan, pedagog Tibor Martan te gospođe Ankica Hadrović i Ankica Škarić.
Na izložbenom štandu škole bili su predstavljeni krušni proizvodi, tjestenina i kolači dobiveni od integralnog pšeničnog brašna. Osim krušnih proizvoda, tjestenine i kolača predstavljeni su i domaći sirevi, bučino ulje i slatki krumpir – čičoka. Učenici su bili odjeveni u izvornu visočku nošnju, a najviše zanimanja posjetitelja privukli su rekonstrukcija svadbenog vijenca mladenke s kraja 19. stoljeća, djevojačka parta, svileni rupci, redača i peča, koje su nekad nosile udane žene te sukneni ženski kaputići surke.
Prigodnim letkom, fotografijama i receptima učenici su predstavili važnost uporabe integralnog brašna u svakodnevnoj prehrani.