Dani kruha

Učenici OŠ Visoko predstavili važnost integralnog brašna

dani kruha visoko
Foto: Privatna arhiva
1/3
18.10.2011.
u 10:58

Najviše zanimanja posjetitelja privukla je rekonstrukcija svadbenog vijenca mladenke s kraja 19. stoljeća

Učenici OŠ Visoko obilježili su Dane kuha – dane zahvalnosti za plodove zemlje u svojoj školi. Velečasni Ivan Šestak blagoslovio je kruh, peciva i kolače koje su priredile i ispekle mame i bake. Blagoslovu je prethodio kratak kulturno-umjetnički program u kojem su svoj nastup imali tamburaški orkestar i pjevački zbor, ritmička i dramska grupa  te učenici petog razreda koji su izveli recital o pripremi i blagovanju kruha.

OŠ Visoko predstavila se i na županijskoj smotra Dana kruha u  Varaždinu, a školu su predstavljali učenici sedmog i osmog razreda Petar Bejuk, Vanessa Glanjar, Tea Jež, Marina Huzjak, Leona Kuzmić, Kristina Platnjak, Filip Hadrović i Antun-Gustav Kos. U pratnji učenika bili su učitelji Spomenka Kos i Zlatko Rusan, pedagog Tibor Martan te gospođe Ankica Hadrović i Ankica Škarić. 

Na izložbenom štandu škole bili su predstavljeni krušni proizvodi, tjestenina i kolači dobiveni od integralnog pšeničnog brašna. Osim krušnih proizvoda, tjestenine i kolača predstavljeni su i domaći sirevi, bučino ulje i slatki krumpir – čičoka. Učenici su bili odjeveni u izvornu visočku nošnju, a najviše zanimanja posjetitelja privukli su rekonstrukcija svadbenog vijenca mladenke s kraja 19. stoljeća, djevojačka parta, svileni rupci, redača i peča, koje su nekad nosile udane žene te sukneni ženski kaputići surke.

 Prigodnim letkom, fotografijama i receptima učenici su predstavili važnost uporabe integralnog brašna u svakodnevnoj prehrani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije