Šestero ozlijeđenih

Učenici umjesto na nastavi zbog sudara završili u bolnici

'ZADAR, 17.05.2010. Jutros se liburnijin gradski autobus sudario sa drugim autobusom na gradskom lokodvoru zbog nepaznje vozaca. Dvoje ljudi lakse je ozlijedjeno Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
17.05.2010.
u 18:05

Srednjoškolci iz jedne zadarske škole u sudaru autobusa na Autobusnom kolodvoru lakše su ozlijeđeni.

U jučerašnjem sudaru autobusa Lišane transa i Liburnije na zadarskom Autobusnom kolodvoru oko 7.30 sati šestero osoba lakše je ozlijeđeno. Među ozlijeđenima su i maloljetnici, učenici jedne zadarske srednje škole koji su jučer ujutro Liburnijinim autobusom krenuli na nastavu. Direktor zadarskoga autobusnog prijevoznika Liburnija Edvin Šimunov rekao nam je da, prema informacijama koje je dobio, autobus Lišane transa nije bio na svome peronu kada je u njega, izlazeći sa svog perona, udario Liburnijin autobus. No iz policije su nakon očevida istaknuli da je za prometnu nesreću kriv vozač Liburnije, koji je oduzeo prednost vozaču Lišane transa.

– Jutros oko 7.35 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru dogodila se prometna nesreća. Izlazeći s perona broj 9 i vozeći unatrag, 55-godišnji vozač autobusa Liburnija oduzeo je prednost prolaska vozaču (49) autobusa Lišane trans. Dvoje srednjoškolaca lakše je ozlijeđeno, a još ih je nekoliko zatražilo liječničku pomoć. Protiv vozača Liburnije slijedi optužni prijedlog – rekli su nam iz PU zadarske.

U Liburnijinom autobusu u trenutku prometne nesreće bilo je 30 srednjoškolaca, a u drugome autobusu, koji je vozio na redovitoj liniji Lišane Ostrovičke – Zadar 50-ak putnika. Nekoliko očevidaca prometne nesreće reklo nam je da, osim što je zavladala panika, nitko od putnika, na sreću, nije teže ozlijeđen. U zadarskoj bolnici jučer nismo zatekli ozlijeđene srednjoškolce, no nakon što je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, pušteni su kućama.

– U kiruršku ambulantu primili smo šest osoba. Kod svih su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Riječ je o istegnućima mišića, ogrebotinama i modricama i svi su nakon pregleda i pružene liječničke pomoći pušteni kući – rekli su nam iz zadarske Opće bolnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije