Potraga za avionom

Na satelitskim su snimkama pronađena 122 nova predmeta!

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
26.03.2014.
u 12:13

U današnjoj potrazi sudjeluje sedam vojnih i pet civilnih zrakoplova iz šest država koje su uključene u potragu – Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Japana, Kine i Južne Koreje.

Malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein kazao je da su na satelitskim slikama uočili još 122 predmeta koji bi mogli biti s nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

Satelitske fotografije, koje su snimljene u nedjelju, pokazuju premete veličine do 23 metra. Primijećeni predmeti snimljeni su na području od oko 400 četvornih kilometara, a od Pertha su udaljeni oko 2557 kilometara. Posljednje fotografije već su četvrta kolekcija satelitskih slika na kojima se vide mogući predmet sa zrakoplova na jugu Indijskog oceana, ali u potrazi još nijedan od predmeta sa zrakoplova nije pronađen. U današnjoj potrazi sudjeluje sedam vojnih i pet civilnih zrakoplova iz šest država koje su uključene u potragu – Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Japana, Kine i Južne Koreje.

'Učinit ćemo sve da riješimo zagonetku nestalog aviona'

Australski premijer Tony Abbott kazao je da će vlasti "iskoristiti sve što imaju" u potrazi za nestalim Boeingom Malaysia Airlinesa, piše BBC.

Potvrdio je da se potraga u Indijskom oceanu nastavila nakon što su se poboljšali vremenski uvjeti. Australska agencija za sigurnost na moru izvijestila je da će 12 zrakoplova sudjelovati u današnjoj potrazi. Zrakoplov sa 239 ljudi nestao je 8. ožujka, poletio je iz Kuala Lumpura, a trebao je sletjeti u Peking, no nestao je na putu.

– Moramo učiniti sve što možemo da bismo napokon locirali olupinu zrakoplova i riješili neobičnu zagonetku ovog nesretnog leta. Dugujemo to obiteljima i cijelom svijetu – rekao je Abbott i dodao da je Australija spremna pomoći obiteljima nestalih putnika "na svaki mogući način".

Foto: AMSA

Australija koordinira međunarodnu potragu koja se sada usmjerila na zabačeni dio oceana udaljen oko 2500 kilometara jugozapadno od australskog grada Pertha. Australska agencija objavila je i kartu područja koja su pretražena i plan za današnju pretragu.

>>Kako smo izračunali da je avion završio na dnu oceana

>>Letio je 'racionalno', Boeing 777 srušen je u samoubilačkoj misiji?

Komentara 1

DU
Deleted user
12:50 26.03.2014.

I tako smo mi tijekom proteklih dana upoznali svo smeće što pliva oceanima širom svijeta... novine su popunile svoje stupce, naslovnice, nešto se i zaradilo od prodaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije