Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naše potrebe

Udruzi invalida prijeti da će ostati bez profesionalnog zaposlenika

'                               '
''
25.03.2011.
u 07:54

- Udruga se javila na natječaj u okviru akcijskog županijskog plana za zapošljavanje jedne osobe, i to vozača kombi vozila, ali to je samo na šest mjeseci, kaže predsjednik Ključarićek

Udruga invalida Donja Stubica u prošlih se godinu dana trudila postići što bolje rezultate u svom radu, kako za samu udrugu i njezine članove, tako i za širu društvenu zajednicu, istaknuo je predsjednik Udruge Stjepan Ključarićek, na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge.

707 aktivnih članova

Ova udruga, koja je u prosincu obilježila 35. obljetnicu, ima 707 aktivnih članova, a na papiru njih čak 1.228. Već dvije godine Udruga ima preko programa Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi zaposlenu profesionalnu osobu u punom radnom vremenu, što osobama s invaliditetom olakšava korištenje raznih usluga i dobivanje korisnih informacija od strane Udruge. No, taj program istječe krajem ovoga mjeseca, i za sada nije poznato hoće li se nastaviti.

-Na naše brojne upite na razne adrese o mogućnosti nastavka toga programa nismo dobili nikakav odgovor. To znači da već u travnju vrata naše udruge neće moći biti stalno otvorena. A za to postoji potreba s obzirom na veliki broj članova i njihove brojne potrebe. No, mi sami za takvo što novca nemamo, te ćemo se, izostane li pomoć države, morati vratiti na prijašnje radno vrijeme, kada su vrata udruge bila otvorena samo dva dana u tjednu po nekoliko sati- istaknuo je Stjepan Ključarićek.

I policija u akciji

Udruga se javila na natječaj u okviru Akcijskog plana Krapinsko-zagorske županije o mogućnosti zapošljavanja, i to za zapošljavanje jedne osobe na općim poslovima, te vozača kombi vozila. No, tu je ograničena mogućnost zapošljavanja na samo šest mjeseci.

Udruga je pokrenula vlastitu web stranicu, a pohvaljeni su djelatnici Policijske stanice Donja Stubica zbog bolje kontrole parkiranja na parkirnim mjestima označenim za potrebe osoba s invaliditetom. Uz brigu za potrebe svojih članova, te daljnjim nastojanjima za uklanjanje arhitektonskih barijera kojih još uvijek ima, iako ih je svake godine sve manje, u radu za ovu godinu istaknuto je organiziranje jubilarnog, 20. hodočašća za osobe s invaliditetom u Mariju Bistricu.

Također je istaknuta namjera povezivanja sa sličnim udrugama u cilju kandiranja za razne pomoći iz pretpristupnih europskih fondova. Na skupštini Udruge invalida Donja Stubica, u prostoru Specijalne bolnice Stubičke Toplice, prigodan program izveli su mali folkloraši KUD-a Stubica iz Donje Stubice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije