MOGUĆE I JUGO

Subota će biti sunčana i topla, evo kada nas ponovno očekuje kiša

Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/6
20.09.2024.
u 21:00

U ponedjeljak će biti oblačnije, uz mjestimičnu kišu ajprije u Istri i Gorskome kotaru, do večeri vjerojatno i Lici i Dalmaciji, a posvuda oblačniji i danju većinom svježiji utorak i u sjevernijim krajevima

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), sutra većinu Hrvatske očekuje pretežno sunčano i danju malo toplije vrijeme. U gorskoj Hrvatskoj povremeno umjerena naoblaka, no uglavnom suho, a u Konavlima poslijepodne moguć lokalni pljusak. Naime, ujutro će mjestimice biti magla, a vjetar će biti većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, osobito podno Velebita i jaka, a od sredine dana uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu 15 i 20 °C.

Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C, u gorju malo niža. More će uglavnom biti malo valovito na jugu Hrvatske, također uz najprije slabu i umjerenu buru pa maestral. Naime, razmjerno stabilno vrijeme bit će još u nedjelju s jednakim temperaturama kao i u subotu. Vrijeme će biti većinom suho i sunčano s svježim i maglovitim jutrima.

Foto: DHMZ

POVEZANI ČLANCI:

U ponedjeljak će biti oblačnije, uz mjestimičnu kišu najprije u Istri i Gorskome kotaru, do večeri vjerojatno i Lici i Dalmaciji, a posvuda oblačniji i danju većinom svježiji utorak i u sjevernijim krajevima. Osim toga, povećava se vjerojatnost za ponovno obilnije pljuskove i grmljavinu, posebice u područjima bliže moru. Česti i obilni pljuskovi se očekuju na Jadranu, praćeni s grmljavinom i umjerenim, ponegdje jakim, jugom. 

>> FOTOGALERIJA Novi tunel Učka izgleda impresivno: Dug je 5,6 kilometara, a izgrađen tehnikama kakve Hrvatska još nije vidjela

Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu
1/45

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije