Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar

Oglasio se EPPO: Evo za što terete Hrvoja Vojkovića i još jednu osobu

ARHIVA - 2010. Zagreb: Poduzetnik Hrvoje Vojkovi?, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.02.2024.
u 13:42

Uhićen je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja

* Uhićen je bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva Hrvoje Vojković

* Trenutačno je u Istri, a tijekom dana trebali bi ga prepratiti u Zagreb, u ured EPPO-a, kako bi dao iskaz

* Uhićen je zbog subvencijske prevare, navodno je dobio novac za sadnju tulipana, ali ih nije posadio

Tijek događaja pratite u nastavku. 

13:40N1 doznaje da se Hrvoja Vojkovića i njegovog poslovnog partnera, bivšeg bankara i konzultanta iz Varaždina povezuje sa subvencijskom prijevarom i krivotvorenjem isprava teškima oko 400 tisuća eura. Navodno su s plantažama tulipana, koje su trebale niknuti u Istri gdje je registrirana jedna od Vojkovićevih firmi, konkurirali za europske novce na tri natječaja.

11:46 – Službenim priopćenjem oglasio se i EPPO.  "Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba. Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinila  subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije.  

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti. EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije", navode. 

 

11:36 – Kako se neslužbeno doznaje Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, piše Hina. Više o tome čitajte OVDJE.

11:16 – Vojković je navodno uhićen na sjeveru Istre i tijekom dana će ga prepratiti u Zagreb u sjedište europskog tužitelja gdje će dati svoj iskaz, doznaje Danas.hr.

10:47 – Uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, doznaje Večernji list. Kako se neslužbeno doznaje, uhićen je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja. Uskoro bi se EPPO trebao oglasiti priopćenjem vezano uz ono za što ga se sumnjiči.

Vojković je bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine. Bio je član IO ogranka u više mandata, predsjednik Ogranka Podsljeme, potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na Saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a. Ministar gospodarstva postao je 2002. godine.

Ključne riječi

Komentara 30

LO
Lolita3
11:06 29.02.2024.

Primjer kad čovjek od silne bahatosti, razmetanja i lopovluka izgubi razum. I pomisli da je Bog Otac lično. Svojevremeno je zaustavljao promet u Dalmatinskoj, da bi kroz krov izvadio kadu? Ne znam da li u Remetincu ima takve, ako nema, kako će on jadan?

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
11:14 29.02.2024.

A zašto ne piše da je Hrvoje Vojković bio ministar u trećesiječanjskoj Račanovoj Vladi?

LL
lijepa_li si
11:17 29.02.2024.

ministar? u čijoj vladi, itko zna li?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije