Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija EPPO-a

Vojković pao zbog tulipana? Bivši ministar gospodarstva uhićen zbog subvencijske prevare

ARHIVA - 2010. Zagreb: Poduzetnik Hrvoje Vojkovi?, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.02.2024.
u 11:28

Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Bivši ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković uhićen je u četvrtak ujutro po nalogu hrvatskog Ureda europskog javnog tužitelja. Kako se neslužbeno doznaje, Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio.

Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine. Bivši političar i član HSLS-a s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja smijenjen je nakon što su mediji 2010. počeli pisati o navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom. Godinu kasnije optužen je za bespravnu gradnju vikendice unutar zaštićenog područja Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

"Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije", dio je priopćenja koje je objavio EPPO. 

N1 doznaje da se Hrvoja Vojkovića i njegovog poslovnog partnera, bivšeg bankara i konzultanta iz Varaždina povezuje sa subvencijskom prijevarom i krivotvorenjem isprava teškima oko 400 tisuća eura. Navodno su s plantažama tulipana, koje su trebale niknuti u Istri gdje je registrirana jedna od Vojkovićevih firmi, konkurirali za europske novce na tri natječaja.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE

Komentara 32

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:41 29.02.2024.

To je onaj koji je po partijskom ključu nagrađen radnim mjestom direktora Croatie. Imao masni ugovor, i milijunsku otpremninu, dolazio na posao u podne, u centru Zagreba zakupio dva kata i tavan gdje je smjestio 6 metarski bazen. Croatia šaptom pala. Kako god ga kaznili, prekasno ga kaznili.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
11:44 29.02.2024.

Vojković je primjer uglađenog mladog lava, bez stava, bez vjere i nacije, bez domoljublja i čovjekoljublja, ljudski odron kojemu je novac Bog, i jako se dobro uklopio u establišment zadnjih 30 godina.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:34 29.02.2024.

A zašto ne piše kada je Hrvoje Vojković bio ministar gospodarstva? Bilo je to za vrijeme Račanove trećesiječanjske Vlade. Ali crvene se ne dira, je l' da?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije