SURADNJA

Uhićen dvostruki silovatelj 20-godišnjakinje

09.02.2002.
u 00:00

* Silovanu djevojku, osumnjičenik je, držeći je za vrat, odvukao do jezera Bundek i ponovno je silovao * Osumnjičeni je dosađivao djevojci u tramvaju, pa ju je pratio do njene veže, gdje je ona uspjela pozvoniti na zvono jednog stana, ali on ju je udario i silovao

ZAGREB - Anđelko Š. (31) uhićen je i predan istražnom sucu, pod utemeljenom sumnjom da je 31. siječnja kasno navečer dvaput silovao 20-godišnju djevojku, priopćio je jučer Željko Prša, načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

Iako je djevojčin mladić najprije htio pravdu uzeti u svoje ruke, naći i pretući silovatelja, policija ga je uvjerila u potrebu suradnje, pa su zahvaljujući dobrom opisu i fotorobotu te drugim okolnostima policajci identificirali osumnjičenika. Nisu ga našli u njegovu stanu, ali je ipak nakon tri dana uhićen.

Osumnjičeni se branio da je djevojka pristala na spolne odnose, ali materijalni tragovi govore suprotno, kao i činjenica da djevojka ima stalnog mladića, rekao je Prša.

Silovanje je počinjeno u 23.45 sata, kad se djevojka vraćala iz grada. U tramvaju joj je dosađivao muškarac, a pratio ju je i nakon tramvaja, do ulaska u njezinu vežu. Ondje ju je nekoliko puta udario po glavi i silovao. Ona se opirala, zvala upomoć, pa i pozvonila na zvono jednoga stana, ali uzalud. Nakon toga ju je držeći za vrat odvukao kroz parkove i sporedne ulice do jezera Bundeka i ondje ju ponovno silovao.

Načelnik Prša dodao je kako je Anđelko Š. u policiji kazneno evidentiran zbog oduzimanja automobila i napada na službenu osobu, a prekršajno 11 puta, i to zbog tučnjave, galame, pijančevanja, vrijeđanja policije i prijetnje gostima lokala. Nema ni završenu osnovnu školu, kao ni stalnog zaposlenja, a povremeno radi na gradnjama. (hd)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije