BANKOMATI LETE U ZRAK

U Trnskom raznio bankomat pod okriljem noći pa uhićen nakon 15 minuta

Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
11.01.2022.
u 11:28

Počinitelj je, nakon izazivanja eksplozije zasad nepoznatim sredstvom, pobjegao s otuđenim novcem

Priča je počela kao i svaka slična njoj, no završetak je za sada, ipak malo drugačiji. Jer nakon što je stanovnike zagrebačkog naselja Trnsko u 3.20 u noći na 11. siječnja probudila snažna detonacija, onaj za kojeg policija sumnja da stoji iza toga, uhićen je  u neposrednoj blizini, svega 15-ak minuta ranije.

VIDEO Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat

No krenimo redom. Detonacija koja je probudila stanovnike Trnskog bila je posljedica eksplozije u kojoj je počinitelj, u zrak dignuo jedan od bankomata smještenih u sklopu Sparove  trgovine. To da bankomati "lete u nebo" postao je očito vrlo "popularan sport" među kriminalcima jer je samo  na području Zagreba od Nove godine ovaj u Trnskom bio treći. Prije toga eksploziv ili plinska smjesa postavljen je u 5. siječnja u 3.10 pod  bankomat u Donjem Laduču  te  6. siječnja u 3.18 u Svetoj Klari. S obzirom na to da su ta dva i ovaj posljednji u zrak dignuti u približno isto vrijeme, moguće je da se radi i o istom počinitelju što će policija  sigurno istraživati.  

Što se pak tiče ovog događaja u Trnskom, eksplozija je očito bila "uspješna" jer je bankomat doslovno raznesen, o čemu su svjedočili njegovi dijelovi razbacani po cijelom platou ispred Spara. Osim toga, počinitelj se kažu u zagrebačkoj policiji uspio dokopati novca. Ne kažu koliko je novca uzeo, no nakon toga je pobjegao. 

Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat
1/6

Policija je nakon dojave o događaju brzo došla do mjesta eksplozije, te su brzo počeli i potragu za počiniteljem. Netko tko odgovara tom opisu i policijskim sumnjama uhićen je ni 15 minuta kasnije, na makadamskom putu, nekoliko ulica dalje od mjesta eksplozije.  

Uhićen je i priveden je, a nakon što policija obavi svoje, znat će se je li on uistinu počinitelj ili samo netko tko se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu. U međuvremenu, policija je tijekom jutra obavljala očevid  prikupljajući sve potrebne dokaze, a kolika je pričinjena šteta, znat će se nakon očevida.

Ključne riječi

Komentara 2

OV
ovcalila
20:06 11.01.2022.

Amater

PV
prcko.vitamincic
16:05 11.01.2022.

Pitam se zašto bankomati lete u nebo kada imamo tako dobar standard i dobre plaće, najbolji i najjeftiniji benzin, a uskoro i plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije