Nestali branitelji

Uhićen osumnjičenik - obitelji se napokon nadaju istini i pravdi

Sin (lijevo) odvedenoga i ubijenoga Marijana Petrovečkog i njegova majka Blanka (sredina) svake godine polažu vijence u nadi da se razjasniti sudbina nestaloga oca, odnosno sina.
Michael Palijan/VLM
05.08.2010.
u 18:36

Srpski Dokumentacijsko-informacijski centar „Veritas“ objavio je da je hrvatska policija na graničnom prijelazu Bajakovo prošle nedjelje uhitila Dragomira Ćasića

Srpski Dokumentacijsko-informacijski centar „Veritas“ objavio je da je hrvatska policija na graničnom prijelazu Bajakovo prošle nedjelje uhitila Dragomira Ćasića, osumnjičenika za ratni zločin. Iako nismo dobili i službenu potvrdu, doznajemo kako se Ćosić nalazi u bjelovarskom istražnom zatvoru.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je još prije tri godine podiglo optužnicu kojom 19 osoba, među njima i Ćasića, sumnjiči da su 18. kolovoza 1991. godine uhitili i u logor Bučje odveli daruvarske policajce Damira Rambouseka, Darka Petrovickog, Bohumila Dostala i Marijana Petrovečkoga.

Policajcima, koji su u tom logoru zlostavljani, od tada se gubi svaki trag, tako da niti danas ne zna kakva ih je sudbina zadesila. Informacija je zatekla Katu Petrovečki, suprugu nestaloga Marijana, koja je odmah rekla kako teško proživljava takve trenutke. Jecajući, ovu je informaciju od nas doznala Pakračanka Blanka Petrovečki, majka nestaloga Marijana.

-Poznato mi je to ime, jer ga imam upisanoga u svojim papirima koje sam godinama prikupljala raspitujući se za svojega sina. Prije nekoliko dana su bile neke ekshumacije u Kukunjevcu, ali dalje nemam nikakvu infomraciju. Nadam se da će uhićenik napokon dati nekakav trag što je bilo s mojim sinom i gdje se nalaze njegovi posmrtni ostaci da ga možemo dostojno pokopati-rekla je B. Petrovečki, dodajući kako je uvjerena da i mnogi Pakračani koji danas hodaju gradom znaju što joj se dogodilo i gdje joj je sin, ali ne žele reći.

-Znaju ga mnogi jer je bio svirač i mnogima poznat. No, zašto šute, to samo oni znaju- kaže B. Petrovečki.

I u Jozefine Petrovicki iz Končanice, majke nestaloga Darka, informacija da je uhićen D. Ćasić pobudila je nadu da će napokon biti poznata sudbina njezina sina.

Direktor Veritasa Savo Štrbac je novinare izvijestio da je Ćasić znao da je na popisu optuženih u Hrvatskoj, ali je i svejedno odlučio  posjetiti obiteljsko imanje u Daruvaru "jer je potpuno uvjeren da je nevin za djelo koje mu se stavlja na teret".

Komentara 20

OB
-obrisani-
18:56 05.08.2010.

Yap ! I sad će savo da napravi još jednog mučenika od njega! Treba ga suditi i vidjeti što je stvarno radio! Ako je nevin neka se vrati ( vjerovatno mu je u Srbijibilo jako lijepo) ali ako je kriv, neka ga sud osudi kako kaže pravo!

GU
guerero
19:03 05.08.2010.

što reči nego došla maca na vratanca. nemoramo ih više tražiti po Papuku dolaze polako sami.

OB
-obrisani-
19:57 07.08.2010.

Kako se taj zaj*bao pa došao u Hrvatsku koja je Srbiji dala popise ratnih zločinaca koje traži ??? .................... A tebi @ gora @ sam na znanje: I general Norac je nevin i to je sigunro neviniji od ovoga, zato se ne seri !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije