DVA SLUČAJA

Uhićeni Belgijanac i Kosovar: Kod Gračaca prevozili strane državljane koji su ilegalno prešli granicu

Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
28.08.2024.
u 16:22

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac su u ponedjeljak, 26. kolovoza u dva odvojena događaja spriječili prijevoz stranih državljana na području Policijske uprave zadarske. Naime, na širem području Gračaca, u jutarnjim satima policijski službenici su zaustavili kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji državljanina Belgije, dok su u večernjim satima zaustavili automobil s kojim je upravljao 40-godišnji vozač, državljanina Kosova. U oba vozila nalazilo se više stranih državljanina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad 45-godišnjim državljaninom Belgije i 40-godišnjim državljaninom Kosova, utvrđena je sumnja da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu, do krajnjeg odredišta. Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, protiv 45-godišnjaka i 40-godišnjaka se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te je 40-godišnjak u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske - istakli su iz zadarske policije. 

 

GALERIJA Pogledajte kako izgledaju požarišta nakon borbe s buktinjom u Žrnovnici i Donjem Sitnom
Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:37 28.08.2024.

Ljudi švercaju kad su naši zakoni smijurija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije