PRAVA JESEN

Neće se svima svidjeti: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan

Foto: PIXSELL/DHMZ
1/4
29.09.2024.
u 21:01

No nakon toga slijedi novo pogoršanje vremena. Prema prognozi DHMZ-a, ponegdje će maksimalne dnevne biti tek oko 10

U novi tjedan ulazimo s nižim temperaturama nego što je bio prošli kadu su dnevne ponekad dosezale i 30 stupnjeva. U ponedjeljak će prevladavati sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro je lokalno moguća magla, osobito po kotlinama, a ponajprije u gorskim krajevima moguć je i slab mraz. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu još u noći i ujutro jaka, na udare olujna bura, sredinom dana slabi i okreće na sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od 2 do 6, a na Jadranu između 10 i 15 °C. Najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C.

Za područje Kvarnera upaljen je narančasti, a za ostatak obale žuti meteoalrm. Dani poslije toga stabilni, no dnevne temperature neće se puno penjati. No nakon toga slijedi novo pogoršanje vremena. U srijedu te u četvrak oborine, a takvo vrijeme nastavit će se i u petak. Prema prognozi DHMZ-a, ponegdje će maksimalne dnevne biti tek oko 10.   

I prema norveškoj stranici Yr.no, pogoršanje vremena očekuje se u srijedu. Prema njima, u Zagrebu će najviša dnevna temperatura u četvrtak, uz obilje kiše, biti samo 14 stupnjeva. U danima nakon toga nema nekog poboljšanja. Prema norveškoj stranici, u subotu bi u gorju mogla zalepršati i koja pahulja snijega.

FOTO Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije