NEPOPRAVLJIVI

Ukinuta mu je dozvola, a on svejedno vozi i to odjavljeni automobil s krivotvorenim tablicama!?

Šibenik: Akcija Dan bez poginulih u prometu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.09.2024.
u 13:19

U policiji pojašnjavaju da je, kada su ispunjeni zakonski uvjeti, policija ovlaštena vozila oduzeti privremeno, dok sud svojom odlukom vozila može oduzeti - trajno

Nije baš jasno što treba biti u glavi osobe, koja je opetovani prometni recidivist i k tome  je zbog prometnih prekršaja dva puta pravomoćno osuđen pa da opet sjedne za volan i čini - prometne prekršaje? Pitanje je to na koji bi se odgovor dobio vjerojatno tek jednom ozbiljnom sociološkom studijom. U međuvremenu, jedan takav neodgovorni 45-godišnji vozač, ponovo je uhićen kako vozi, a kazna koju je u optužnom prijedloga sudu predložila policija, možda ga ovaj put prizove pameti.

Jer policija od suda traži da 45-godišnjaku izrekne novčanu kaznu od 3000 eura, pošalje ga u zatvor na  60 dana, da mu se trajno oduzme vozilo te da mu se izreče jednogodišnja zabrana upravljana vozilima B kategorije.

Njega je, inače, dubrovačka policija 14. rujna rano ujutro zatekla kako upravlja vozilom po D-414 u Orebiću. Upravljao je vozilom dubrovačkih tablica i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila ukinuta zbog nakupljenih negativnih prekršajnih bodova. Osim što je vozio kad nije smio, upravljao je i neregistriranim i odjavljenim vozilom na kojem su bile i nepripadajuće tablice. Pa je stoga prijavljen i za krivotvorenje isprave.

U dubrovačkoj policiji kažu i da su provjerom utvrdili da 45-godišnjak vozi u vrijeme dok ima dvije pravomoćne presude zbog prometnih prekršaja. Pa su ga lijepo priveli, napisali optužni nalog i doveli ga pred suca Općinskog suda u Dubrovniku - stala služba na Korčuli, s prijedlogom  da ga se kazni s 3.000 eura, 60 dana zatvora, trajnim oduzimanjem vozila i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

U policiji pojašnjavaju da je, kada su ispunjeni zakonski uvjeti, policija ovlaštena vozila oduzeti privremeno, dok sud svojom odlukom vozila može oduzeti - trajno. Policija nije priopćila i je li sudac njihov prijedlog prihvatio, a ako je bilo bi zanimljivo vidjeti hoće li ova združena policijsko-sudska operacija spriječiti opetovanog recidivista da ponovo sjedne za volan. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
13:51 16.09.2024.

Policija nam je učinkovita. Nije najbolja ,ali puno bolja od sudstva.

IG
IgorY
18:15 16.09.2024.

To sve govori o našim zakonima i njihovoj provedbi. Pa za takvu be3dastoću lik bi bio skoro doživotno u bajbuku u normalnoj državi, ali u normalnoj drćavi takvo mu što ne bi niti palo na pamet.

SH
Shorv600
15:56 16.09.2024.

A kako je kažnjen ubojica Bane,to nigdje ne piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije