NA NJEMAČKIM CESTAMA

Dobio je paprenu kaznu: Ovim je potezom htio nadmudriti prometne kamere, policija ga uhvatila

Foto: pixabay
1/4
18.09.2024.
u 22:42

Na snimkama je jasno uočen specifičan model motocikla, kao i preinaka koja je bila vrlo uočljiva. Policija je brzo reagirala, pronašla motor, a potom i vozača.

Jedan motociklist u Njemačkoj mislio je da je nadmudrio prometne kamere jer njegov motocikl nije imao prednju tablicu. Međutim, plan mu nije prošao kako je očekivao. Njegova vozačka avantura završila je s 22 kaznena boda i novčanom kaznom od nevjerojatnih 17.000 eura, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

Naime, motociklist je čak 15 puta prošao pored radarskih kamera zbog prebrze vožnje. Kamere koje snimaju prekršitelje sprijeda nisu ga zabrinjavale, jer je vjerovao da ga policija neće moći identificirati. No, policiji je uskoro dosadilo gledati istog vozača kako svakodnevno krši prometna pravila. Kako su ga pronašli? Na snimkama je jasno uočen specifičan model motocikla, kao i preinaka koja je bila vrlo uočljiva. Policija je brzo reagirala, pronašla motor, a potom i vozača, piše Fenix Magazin. 

„Bljeskalo je i po dva puta dnevno“, objasnili su iz gradske uprave. Među najtežim prekršajima bila je vožnja od 131 kilometar na sat u zoni ograničenja na 50 km/h. Samo od sredine lipnja do kraja srpnja, vozač je prikupio 22 kaznena boda. Sud je pravomoćno riješio 11 od 15 slučajeva, što ga je koštalo 17.000 eura, a postoji mogućnost da će kazna biti i veća.

U Njemačkoj, vozačka dozvola se oduzima kada vozač prikupi osam kaznenih bodova. Za usporedbu, korištenje mobitela u vožnji ili umjereno prekoračenje brzine donose tri boda. Ovaj nesavjesni motociklist ostat će bez vozačke dozvole najmanje 31 mjesec.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

1/6
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar patriot-2010
patriot-2010
07:03 19.09.2024.

Jako loše iskopirano. Pa gdje motocikli imaju prednju tablicu? A naši motociklisti? 99% motora u RH (ne računam skutere i sl.) skrivaju tablicu ispod blatobrana da se ne može vidjeti.

Avatar loka
loka
03:49 19.09.2024.

Prednja tablica na motociklu..?..da, i 2 sa strane😄

Avatar trabanti
trabanti
23:21 18.09.2024.

Pa, motocikli u Njemačkoj nemaju ionako prednje tablice!! Samo na zadnjem dijelo motocikla!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije