POGINULA JEDNA ŽENA

VIDEO Ukrajinci napali Rusiju dronovima, na udaru i Moskva: Zapaljene su zgrade, zrakoplovi nisu letjeli

Aftermath of drone attack in Moscow region
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/7
10.09.2024.
u 07:27

Noćni napadi dronovima oštetili su najmanje dvije visoke stambene zgrade u okrugu Ramenskoje u moskovskoj regiji, zapalivši nekoliko stanova, rekao je guverner Moskve Andrej Vorobjov

Ruski dužnosnici rekli su da su tijekom noći oborili najmanje 15 bespilotnih letjelica oko Moskve, u valu napada u kojem su zapaljene stambene zgrade i ubijena ženu. Također, u glavnom je gradu obustavljeno više od 30 letova. Preko 60 bespilotnih letjelica oboreno je i iznad ruske jugozapadne regije Breansk, koja graniči s Ukrajinom i regijom Lipeck na jugu Rusije, rekli su regionalni guverneri. Tamo, prema informacijama Reutersa, nisu zabilježene štete niti žrtve.

Industrija bespilotnih letjelica u Ukrajini ubrzano raste i Kijev pojačava napade na rusku energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je oko Moskve oboreno najmanje 15 bespilotnih letjelica, a ekipe za hitne slučajeve poslane su na nekoliko mjesta u regiji, u blizini zračne luke Zhukovo i četvrti Domodedovo gdje se nalazi jedna od od najvećih moskovskih zračnih luka.

Noćni napadi dronovima oštetili su najmanje dvije visoke stambene zgrade u okrugu Ramenskoje u moskovskoj regiji, zapalivši nekoliko stanova, rekao je guverner Moskve Andrej Vorobjov na Telegramu. U tom je okrugu preminula 46-godišnja žena, a tri su osobe ozlijeđene. Vorobjov je kazao kako su 43 osobe evakuirane u centre za privremeni smještaj. 

Okrug Ramenskoje, udaljen oko 50 kilometara jugoistočno od Kremlja, ima populaciju od oko četvrt milijuna ljudi, prema službenim podacima. Ruski kanali bliski sigurnosnim službama objavili su snimke plamena koji izbija iz višekatnice, govoreći da je pet stanova uništeno u napadu dronom. Čelnici regije Tula rekli su ruskoj državnoj novinskoj agenciji da je olupina drona pala na postrojenje za gorivo i energiju, ali da tehnološki proces postrojenja nije pogođen.

Napadi se događaju u kritičnom trenutku rata. Rusija provodi ofenzivu u istočnoj Ukrajini te pokušavati protjerati kijevske snage koje su probile zapadnu granicu u iznenadnom upadu u kolovozu. Ruski dužnosnici često ne otkrivaju puni razmjer štete nanesene ukrajinskim napadima, a Ukrajina se još nije oglasila o najnovijim udarima. Obje strane negiraju da ciljaju na civile. Ukrajina je vršila pritisak na SAD da dopusti korištenje snažnijeg zapadnog oružja, kako bi nanijela veću štetu unutar Rusije i umanjila sposobnosti Moskve da nastavi svoje napade. 

 

VIDEO Snimka dronom pokazuje borbu ukrajinskih tenkova s ​​ruskim trupama u blizini Pokrovska

Komentara 21

BP
Besposlen pop
08:23 10.09.2024.

Sigurno u veljači 2022. kada su krenuli u agresiju Rusi, a ni ovdašnji pasuljari koji ih podržavaju, nisu očekivali da će bombe padati i po Moskvi. Ali, to obično tako ide sa zločincima i teroristima! Sigurno ni žgadija iz okolice Benkovca nije ni sanjala da će završiti u favelama oko Beograda

GU
Gusar93
08:33 10.09.2024.

Kada ruSSka propaganda priznaje gubitke mora da ih dobro Ukrajinci natamburali i u ruSSiji.

Avatar Platonix
Platonix
08:51 10.09.2024.

ove srušene olupine pogode cilj, što bi tek bilo da nisu srušene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije