U RUSKOJ OBLASTI VORONJEŽ

Ukrajinski dronovi obrušili su se na skladište streljiva u Rusiji, evakuirano je nekoliko stotina ljudi

Foto: Reuters
1/3
07.09.2024.
u 17:04

Pogođeno skladište se nalazi u selu Soldatskoe, 130 km od najbližeg teritorija pod ukrajinskom kontrolom.

Ukrajinski dronovi su u noći na subotu pogodili skladište streljiva u ruskoj oblasti Voronjež, rekao je izvor iz ukrajinskih snaga sigurnosti, dodavši da Kijev vjeruje da se to skladište koristilo za streljivo i opremu namijenjene ratu u Ukrajini. Regionalni guverner Aleksandar Gusev objavio je na Telegramu da su "eksplozivni predmeti" grunuli nakon požara u okrugu Ostorogoršski.

Žrtava nema, no proglašeno je izvanredno stanje nakon što je evakuirano nekoliko stotina ljudi, a glavna cesta zatvorena, dodaje Gusev. Prema ukrajinskom izvoru, koji je želio ostati anoniman, operaciju je izveo SBU, služba državne sigurnosti. Pogođeno skladište se nalazi u selu Soldatskoe, 130 km od najbližeg teritorija pod ukrajinskom kontrolom.

Izvor tvrdi da na tom mjestu još uvijek gore četiri manja požara. Ukrajina, koja zbog restrikcija Zapada ne smije koristiti njihovo dalekometno oružje u napadima na ruski tritorij, razvila je vlastite dalekometne dronove, od kojih neki mogu pogoditi mete na udaljenosti od preko 1000 km.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

1/20

 

Ključne riječi

Komentara 9

ZU
Zurka
17:59 07.09.2024.

Ovo je postalo kao da citas Informer ili Blic, eksplozivni predmeti su "grunuli"?

Avatar Grubi
Grubi
00:42 08.09.2024.

To je samo "zagrijavanje., dolazi puno bolje.

CR
CryptoKarma
00:05 08.09.2024.

Zaboravio se da u bivsem USSR vecina oruzja je proizvedena na territoriju Ukraine. A te rakete i dronove kojim napadaju Rusiju uspjesno ponekad retko ne explodiraju da su izradeni u zapad to Rusi odmah pokazali. Pusti ti te stvari Dugouhi al kazi nam kako ide trampa Putina sa debelom Kimom ja tebi Koze da htranis gladno pucanstvo a ti meni rakete. I dal tvoj idol i Mulahima is Irana dat Koze za rakete il ce mulahi trazit Ruske Koze sa d vije noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije