Rat s Rusijom

VIDEO Ukrajinski vojnici čudom se spasili, nazivaju ih herojima, napravili su 'filmsku' akciju i spasili suborce

FILE PHOTO: A Ukrainian serviceman patrols in the town of Sudzha
Foto: Yan Dobronosov/REUTERS
1/2
22.10.2024.
u 16:07

Ukrajinski medij Telegram DeepState piše o "junaštvu dostojnom filma koje su pokazali vojnici 36. mornaričke brigade" nakon što su spasili svoje suborce i izbjegli ruske snajperiste

Ukrajinske trupe pozdravljene su kao heroji nakon što su evakuirale svoje suborce dok su bili okružene ruskim snagama u Kursku.
Tamošnji medij Telegram DeepState piše o "junaštvu dostojnom filma koje su pokazali vojnici 36. mornaričke brigade". Navodno je devet članova brigade zauzelo položaje u naselju Ljubimovka kako bi pomogli u evakuaciji svojih ranjenih suboraca prije nego što su se našli okruženi ruskim snajperistima.

- Ukrajinski vojnici odbili su se predati i stoga su donijeli tešku odluku. Ruski vojnici su upali u zgradu u kojoj su se nalazili Ukrajinci, koji su potom uputili poziv svojem zapovjedništvu zatraživši da artiljerija gađa zgradu u kojoj se nalaze. Zgrada je zasuta granatama, ali svih devet Ukrajinaca uspjelo je izaći iz nje, preživjevši napad koji je usmrtio gomilu Rusa - objavio je DeepState.

Ukrajinski vojnici upjeli su se izvući iz zgrade bez da ih snajperisti primjete te su se uspješno domogli svojih linija. - Dok Hollywood, redatelji i scenaristi razbijaju glave smišljajući sljedeći zaplet kojim bi impresionirali publiku, obrambene snage Ukrajine sve to demonstriraju u stvarnom životu na bojnom polju - stoji u objavi DeepState-a. Društvenim mrežama se širi priča o toj akciji ukrajinskih vojnika, a mnogi je nazivaju filmskom. 

>>Propali planovi za 'Ukrajinsku legiju' u Poljskoj, nije se prijavilo dovoljno Ukrajinaca>>

FILE PHOTO: A Ukrainian serviceman patrols in the town of Sudzha
1/5
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar superhik74
superhik74
17:57 22.10.2024.

Ponovno jos jedna izmisljotina zapadnih propagandista u Hollywoodskom stilu, gdje se realnost izvrce pa tako dezerter za vrijeme pravog Vjetnamskog rata Stallone postaje nepobjedivi Rambo, normalno samo u filmovima. Sto vise Ukrajina gubi to ce masta zapadnih propagandista biti sve bujnija i bujnija.

KK
Kod_kuta
17:29 22.10.2024.

Znaci propala akcija pod Kurskom, i sad pišemo o herojstvu.Ja sam pisao Gusaru, već vise od dva mjeseca da od tog nista nema to se zove propast.A on nije vjerovao triba sčuvat zivu glavu kako se vratit nazad..Strasno ko ih posla tamo.

Avatar Kockasti
Kockasti
16:49 22.10.2024.

Hehehe, duhovi iz Kurska. Ma dajte molim vas uozbiljite se! Malo postovanja prema citaocima molicu lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije