slavna medicinarka

Umrla talijanska nobelovka Rita Levi-Montalcini u 103. godini

nobelovka,rita levi moltancini
Službena stranica Predsjednika Italije
30.12.2012.
u 15:50

Prestižnu Nobelovu nagradu dobila je 1986. godine zajedno s kolegom Stanleyjem Cohenom za otkriće čimbenika rasta (engl. growth factor - GF), što je bilo od temeljne važnosti za shvaćanje mehanizama koji upravljaju rastom stanica i organa

Umrla je dobitnica Nobelove nagrade za medicinu i doživotna talijanska senatorica Rita Levi-Montalcini u 103. godini života. Nobelovka je svijet napustila u nedjelju u svome stanu u Rimu.

Rođena je u Torinu 22. travnja 1909., a prestižnu Nobelovu nagradu dobila je 1986. godine zajedno s kolegom Stanleyjem Cohenom za otkriće čimbenika rasta (engl. growth factor - GF), što je bilo od temeljne važnosti za shvaćanje mehanizama koji upravljaju rastom stanica i organa.

Posljednjih godina je, putem fondacija, pomagala znanstvena istraživanja mladih liječnika i stručnjaka. Talijanska znanstvena zajednica, kao i cijela Italija, oplakuju gubitak velike znanstvenice.

>>Hawking osvojio 'ruski Nobel': 3 mil. dolara potrošit će na unuka

Komentara 1

Avatar čarobni prah
čarobni prah
20:13 30.12.2012.

Apsolutno genijalna žena! Trebalo bi joj podići spomenik. Primjer za žensku emancipaciju, potpuno posvećena nauci,njen posao bio je njena strast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije