odlazak

Umro Henry Hill, gangster po kojem je snimljen film Goodfellas

Goodfellas
Goodfellas
13.06.2012.
u 20:00

Hill je bio član američke gangsterske bande, ali i doušnik FBI-a. Zahvaljujući njemu, uhićeni su deseci kriminalaca

Henry Hill, mafijaš po kojem je 1990. godine snimljen film Goodfellas (Dobri momci), umro je danas u 69. godini života, javlja BBC. Hill je bio član američke gangsterske bande, ali i doušnik FBI-ja.

Poznat je i po legenradnoj pljački na međunarodnom aerodromu John F Kennedy  1978. godine kada je ukradeno pet milijuna dolara. Nakon što je postao doušnik FBI-a, njegova svjedočenja pomogla su pri uhićenju brojnih gangstera. Jedno vrijeme bio je zaštićeni svjedok, no nakon toga je ponovno završio u zatvoru zbog kriminalnih radnji.

Film Goodfellas bio je nominiran u šest kategorija za Oscara, no osvojio je jedan i to za najbolju sporednu ulogu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije