Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO U REMETINCU

Unuk Antuna Vrdoljaka sumnjiči se za pokušaj ubojstva, prepoznali ga nakon objave fotografije

PUZ
02.01.2024.
u 13:00

Završio je u istražnom zatvoru zbog događaja od 9. prosinca 2023. u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Tada se, kako se sumnja, prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba

Matija Vrdoljak (27), sin Luke Vrdoljaka i unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog glumca i redatelja, završio je u Remetincu jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Bili alkoholizirani

Vrdoljakov odvjetnik Fran Olujić nije htio ništa komentirati. Matija Vrdoljak u Remetincu je završio zbog događaja koji se zbio još 9. prosinca 2023. u 4.30 u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Tada se, kako se sumnja, prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba. Sumnja se da je Matija Vrdoljak tijekom tog sukoba nožem u leđa ubo 21-godišnjaka. Zagrebačkoj policiji trebalo je vremena da posloži što se dogodilo jer su akteri događaja navodno bili podosta alkoholizirani pa nisu baš suvislo opisivali što se dogodilo. Neslužbeno se doznaje da je 21-godišnjak bio toliko alkoholiziran da nije odmah ni shvatio da je uboden. Pokušavajući identificirati počinitelje te složiti kockice kriminalističkog mozaika, zagrebačka policija je 27. prosinca 2023. na svojim internetskim stranicama objavila fotografiju osobe za koju su naveli "da raspolaže saznanjima o događaju". Tražili su pomoć građana moleći da im se jave ako nešto znaju o osobi s fotografije. Apel je očito urodio plodom jer je, kako se neslužbeno doznaje, netko prepoznao Matiju Vrdoljaka i to prijavio policiji koja je zatim pred kraj prošlog tjedna s nalogom za pretragu pokucala na vrata kuće njegova djeda Antuna Vrdoljaka na zagrebačkoj Lašćini, gdje Matija Vrdoljak živi.

VEZANI ČLANCI:

Nakon pretrage je Matija Vrdoljak uhićen te odveden na policiju pa zatim i na tužiteljstvo radi ispitivanja. Neslužbeno se doznaje da se branio šutnjom, no zato su o događaju iskazivali njegovi poznanici. Koji tvrde da je Matija Vrdoljak bio u manjoj od dvije skupine koja se to jutro sukobila u Draškovićevoj. Kazali su i da je naišao neki nepoznati mladić koji je krvario iz ruke. Njima ga je bilo žao pa u ga odvezli kući. No takvim iskazima policija i tužiteljstvo očito nisu baš povjerovali, pa je Matija Vrdoljak doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor. Neslužbeno se doznaje i da je od ranije prekršajno prijavljivan jer je pijan galamio na cesti, vrijeđao policajku, par puta kod sebe imao marihuanu... Što je motiv verbalnog, pa fizičkog sukoba u Draškovićevoj ulici koji je umalo tragično završio, za sada nije poznato. Zagrebačko tužiteljstvo je protiv Matije Vrdoljaka pokrenulo istragu tijekom koje će vjerojatno biti ispitani svi koji su nazočili sukobu. S mjesta događaja trebali su biti prikupljeni neki konkretni materijalni dokazi, a sigurno oko mjesta događaja ima i snimki nadzornih kamera budući da je po jednoj od njih Matija Vrdoljak očito i identificiran.

Potraga za nožem

Policija je nakon događaja sudionike događaja sigurno testirala i na alkohol budući da je, prema neslužbenim informacijama, i napadnuti 21-godišnjak bio alkoholiziran. S obzirom na to da su policajci pretražili kuću njegova djeda na Lašćini, vjerojatno su tražili nož kojim je, kako se sumnja, 21-godišnjak uboden. No je li nož nađen, za sada nije poznato, kao što nije poznato ni jesu li nađeni kakvi biološki tragovi, bilo napadnutog 21-godišnjaka, bilo osumnjičenika. Ako je nož nađen, sigurno će ga se vještačiti zbog mogućih bioloških tragova jer je to standardna procedura u istragama ovakvih događaja.

VIDEO Zapalio se putnički avion u Japanu

Komentara 45

DU
Deleted user
13:34 02.01.2024.

Kad se događaj odvio u bilo kakvoj vez s Antunom Vrdoljakom (samo zato što je deda bio bliski suradnik sa Tuđmanom) onda svi podatci...puno ime ..prezime ..itd. Inače treba ga strpati u Remetinec, bez obzira na dobrog dedu!

Avatar ♌
13:08 02.01.2024.

Krenio frajer u grad sa nožem pa ako zatreba ima se može se.

BO
bodernek
13:33 02.01.2024.

Naoružan samo nožem hodam ja kroz grad Nedjelja je, zvona zvone Gdje ja pripadam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije