Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA SU IZVAN FUNKCIJE

Zbog hakera na Rebru odgođena zračenja: 'Šogorica je trebala krenuti s novim ciklusom zračenja, ali ne rade uređaji'

Zgrada KBC Zagreb
Sandra Simunovic/PIXSELL
05.07.2024.
u 12:54

Hakerski je napad donekle usporio rad najveće hrvatske bolnice te su morali preraspodijeliti pacijente dijelom na  druge bolnice, a nastojeći nadoknaditi što više je moguće, ovih dana rade u tri smjene i za vikend

Na pacijente se i danas reflektiraju posljedice hakerskog napada na KBC Zagreb. - Šogorica  je u četvrtak trebala krenuti s novim ciklusom zračenja na Rebru, ali zbog hakera ne rade uređaji. Također mora na ponovno označavanje glave, dijela koji se treba zračiti, jer su se prethodni podaci izbrisali - požalila nam se čitateljica. 

Šogorica je samo dan kasnije, u petak, dobila termin za novo označavanje u utorak, pa je za očekivati da će ubrzo dobiti i zračenje. Naime, od pet radioterapijskih uređaja za zračenje, dva su zbog hakerskog napada bila izbačena iz funkcije. Jedan je proradio i pacijenti se na njima zrače, dok će drugi uređaj proraditi danas, kažu na Rebru. Bitno je da se softverski sve potpuno iskontrolira. 

Hakerski je napad donekle usporio rad najveće hrvatske bolnice te su morali preraspodijeliti pacijente dijelom na  druge bolnice, a nastojeći nadoknaditi što više je moguće, ovih dana rade u tri smjene i za vikend. Prvih nekoliko sati bio je onemogućen rad s RTG slikama, nisu ih mogli ispisivati ni slati nalaze dalje, već su to morali odrađivati ručno. 

VIDEO Pljačkaši digli bankomat u zrak, policija blokirala benzinsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije