Gotovo za 2 mjeseca

Uređuje se šetnica uz Radnički dom i rijeku Vuku

šetnica u vukovaru
Branimir Bradarić/VLM
28.05.2013.
u 15:22

U roku od dva mjeseca biti će završeni radovi na izgradnji šetnice uz desnu obalu Vuke, odnosno, između objekta Radničkog doma do same rijeke

U roku od dva mjeseca biti će završeni radovi na izgradnji šetnice uz desnu obalu Vuke, odnosno, između objekta Radničkog doma do same rijeke.

Najavljeno je to tijekom današnjeg potpisivanja ugovora o izgradnji šetnice između gradonačelnika Vukovara Željka Saboa i Lavoslava Bosanca koji zastupa zajednicu ponuditelja tvrtke Volko i Nonij.

Prema najavama Bosanca šetnica uz Radnički dom biti će ravi ukras Vukovara i idejnim rješenjima povezana uz sam objekt kao i zeleni dio grada, Park šumu Adica, prema kojoj šetnica dalje vodi.

– Cijelo to područje između Radničkog doma i Vuke biti će popločano. Stare platane će ostati ali će oko njih biti postavljena rasvjeta koja će osvjetljavati stablo. Biti će postavljeno i više klupa za sjedenje, podignut ćemo potporni zid uz koji će također biti postavljene klupe. Planirana je i rasvjeta, rekao je Bosanac.

Govoreći o novom poslu Sabo je rekao da izgradnja šetnica prvi dio projekta izgradnje šetnice od centra grada do Adice.

– Očekujem da bi u listopadu mogli imati uređeno središte grada. Siguran sam da će tada središte grada biti ljepše nego ikada prije, rekao je Sabo. Inače, radi se o poslu vrijednome 2,4 milijuna kuna. Odgovarajući na upit novinara u svez potpisivanja ugovora milijunske vrijednosti u vrijeme između dva kruga lokalnih izbora Sabo je rekao da tu nea ništa spornoga.

– Unatoč izborima grad mora normalno funkcionirati. Izbori ne mogu i ne smiju zaustaviti normalno funkcioniranje grada. Radi se o projekte koji je odobren ranije, za koji je proveden natječaj i osigurana sredstva u gradskom proračunu, rekao je Sabo.

>>Borba za Vukovar: Grad heroj važan i SDP-u i HDZ-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije