PODIGNUTA OPTUŽNICA

USKOK savjetnika za prostorno uređenje tereti za zloporabu položaja

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
09.09.2024.
u 14:16

Optužen je za djela koja su počinjenja od veljače do 13. prosinca 2016. u Velikoj Gorici

Za zloporabu položaja i ovlasti optužen je 52-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao USKOK. Optužen je za djela koja su počinjenja od veljače do 13. prosinca 2016. u Velikoj Gorici, a USKOK ga tereti da je kao upravni savjetnik za prostorno uređenje i građenje u Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Velike Gorice, nezakonito omogućio zainteresiranim podnositeljima da i nakon 30. lipnja 2013., kada je protekao zakonom propisani rok za podnošenje zahtjeva za izdavanjem rješenja o izvedenom stanju na građevinama, podnesu zahtjeve te u upravnim postupcima ishode tražena rješenja.  

Tereti ga se da je iskoristio činjenicu što je jedan podnositelj takav zahtjev podnio u zakonom predviđenom roku, no zahtjev nije bio riješen, pa je 52-godišnjak bez znanja i suglasnosti podnositelja tog zahtjeva, 13 puta Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba dostavio izjave s neistinitim potpisima tog podnositelja. Iz tih izjava je proizlazilo da je podnositelj slaže da se njegov zahtjev proširi i na druge podnositelje, iako to nije bilo točno. Na temelju tih izjava Gradski ured je zatim pokrenuo upravne postupke te je na temelju priložene dokumentacije donio rješenja o izvedenom stanju i na građevinama drugih podnositelja koji su svoje zahtjeve podnijeli izvan zakonom propisanog roka.

 

GALERIJA Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje
Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije