SUD ODLUČIO

Biliću i Penavi određen istražni zatvor, obojica su zanijekala krivnju

Zagreb: Slaviša Penava i Dražen Bilić  u pratnji policije dovedeni na Županijski sud
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/11
17.06.2023.
u 16:03

Protiv njih je pokrenuta istraga, a  sumnjiče se da su navedena djela počinili od studenoga 2021. do 18. ožujka 2022

Slaviši Penavi, Voditelju Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise u Središnjem uredu Porezne uprave i jednom od pomoćnika ravnatelja Porezne uprave te Denisu Biliću određen je istražni zatvor. Obojici zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Penavi i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Njih se dvojica sumnjiče za primanje i davanje mita, a  nakon što su tijekom petka obavljene pretrage njihovih stambenih i poslovnih prostora te automobila, u petak navečer su dovedeni u USKOK na ispitivanje.

Kako se neslužbeno doznaje, obojica su iznijela obranu te zanijekala krivnju, nakon čega je USKOK od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu zatražio da im se odredi istražni zatvor. 

VEZANI ČLANCI

U međuvremenu je protiv njih pokrenuta istraga, a  sumnjiče se da su navedena djela počinili od studenoga 2021. do 18. ožujka 2022. U  najkraćim crtama, sumnja se da je Denis Bilić Penavi dao 2500 eura mita, kako bi  mu ovaj pomogao u deblokadi računa tvrtke Performance grupe d.o.o. Riječ je o tvrtki koja se bavi prodajom automobila i  motocikla, a kojoj je Porezna uprava zamrznula račune te naložila blokadu zbog nepravilnosti utvrđenih oko (ne)plaćanja PDV-a.

Denis Bilić, koji se predstavljao kao  osoba koja može riješiti takve probleme, obratio se Penavi koji je nakon toga od poreznika koji je radio na tom spisu tražio informacije, pojašnjavao mu što se treba napraviti...Za Penavine poslove s Denisom Bilićem doznalo se tijekom izvida jedne druge porezne prevare u kojoj je Bilić bio osumnjičen te tajno praćen i prisluškivan. To je uključivao i "bubu" u automobilu koja je po svemu sudeći uhvatila neke njegove kompromitirajuće razgovor. 

VIDEO Nova akcija u Buzinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije