OSJETNO ZAHLAĐENJE

Uskoro kraj južine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovoga tjedna

Snježni uvjeti u Gorskom kotaru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
04.01.2022.
u 13:13

U srijedu nakon južine i topline stiže kiša, a uz pad temperature i okretanje vjetra na sjeverni, na kopnu će ponegdje biti susnježice i snijega, ne samo u gorju, nego i u dijelu središnje Hrvatske

Južinu će ovoga tjedna zamijeniti osjetno zahlađenje i promjenjivo oblačno vrijeme, prognozirao je to meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.

– U ponedjeljak je zapuhao jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, koji će u utorak biti još jači, uz promjenjivo oblačno vrijeme te povremenu kišu uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, a u srijedu u većini krajeva treba računati na kišu. Uz zahladnjenje će kiša prelaziti u snijeg, ponajprije u gorju. U četvrtak postupni prestanak oborine, na Jadranu i bura, ponegdje jaka, uglavnom na sjevernom dijelu i s olujnim udarima. U petak sunčanije, ali i zamjetno hladnije, i dalje uz buru, vjerojatno najjaču podno Velebita. U dane vikenda opet više oblaka, mjestimice na kopnu uz mogućnost za snijeg, a na Jadranu kišu, osobito na jugu – sažeo je Mikec, pa potom i detaljnije objasnio prognozu u idućim danima. 

Temperatura će se na istoku zemlje i u središnjoj Hrvatskoj kretati između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva. Puhat će jugozapadni vjetar uz djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. 

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru vrijeme će biti pretežito oblačno, a ponegdje i s kišom. Iako će u Dalmaciji biti razmjerno toplo, puhat će jugo koje će potkraj dana biti i jako. 

– U srijedu nakon južine i topline stiže kiša, a uz pad temperature i okretanje vjetra na sjeverni, na kopnu će ponegdje biti susnježice i snijega, ne samo u gorju, nego i u dijelu središnje Hrvatske. U četvrtak prestanak oborine te razvedravanje, a u petak većinom sunčano i zamjetno hladnije.

Na Jadranu u prvom dijelu srijede još jugo uz kišu, većinom na sjevernom dijelu, potkraj dana i prema jugu. Jugo će okrenuti na buru koja će od četvrtka podno Velebita biti na udare jaka i olujna. Pritom na kišu treba računati još u četvrtak uglavnom u Dalmaciji – prognozirao je ostatak tjedna Mikec. 

>> VIDEO Veliki rast: U 2021. prodano više Tesla nego što je proizvedeno

Komentara 1

Avatar mofo
mofo
13:29 04.01.2022.

A da? Zahlađenje ili pak zahladnjenje? Osnove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije