SJEDNICA VLADE

VIDEO Plenkovićev obračun s Milanovićem na sjednici Vlade: 'Razina obmana i laži koje on širi na ovu temu je nezapamćena'

Zagreb: Održana 28. sjednica Vlade
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
03.10.2024.
u 13:05

Na dnevnom je redu i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o strancima.

Sjednica Vlade na čijem dnevnom redu je prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu te pratećim izmjenama i dopunama financijskih planova izvanproračunskih korisnika održala se u četvrtak popodne. Na samom početku obratit će se premijer Andrej Plenković, a na dnevnom je redu i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o strancima.

- Državni zavod za statistiku izašao je s podacima za rujan gdje je inflacija iznosila 1,6 posto. To znači da su uspjele mjere koje smo poduzeli kao vlada da obuzdamo i usporimo inflaciju. Inflacija je najniža u posljednje tri godine. Što se tiče o turističkoj podaci, prihodi od stranih turista su oko 4 milijarde eura - kazao je Plenković.

Ustvrdio je kako im je plan da mirovine do kraja njihovog mandata idu još gore, te je podsjetio da devet paketa mirovina. Kazao je da obnova ide u dobrom smjeru. Jedna od najvažnijih tema današnje sjednice je upravo rebalans. "Cilj rebalansa je da servisiramo sve obaveze za daljnju pomoć vezanu za energetsku krizu i socijalnu pomoć i naknade", rekao je premijer.  

"Došli smo do teme sudjelovanja hrvatskih vojnika u mirovnoj misiji u Ukrajini. Tražili smo suglasnost predsjednika za 13 misija, on je dao dozvolu 12. Ni na koji način ranije nije naznačio saveznicima da ima nešto protiv, kad je sudjelovao na NATO sastanku, a sada dva i pol mjeseca nakon toga, on je uskratio suglasnost ministarstvu obrane i ponovno ugrozio naš kredibilitet kod naših NATO saveznika. Razina obmana i laži koje on širi na ovu temu je nezapamćena. Predstavlja narodu neku tobožnju ugrozu za hrvatske vojnike hrvatske javnosti i razumijevanja, kažemo da je riječ o obnamava i pozivamo zastupnike u Saboru da ne pristaju slijeđenje politike koja je suprotna hrvatskim nacionalnim interesima. Suprotno je da ne vidimo rusku agresiju, razorene civilne objekte. To nije daleko od Hrvatske. Nema razloga da Hrvatska ne pokazuje solidarnost", kazao je Plenković i potvrdio je dolazak Zelenskog na Sumit u Dubrovnik.  "Kao Vlada izražavamo veliko nezadovoljstvo i pozivamo saborske zastupnike da ne guraju glavu u pijesak Milanovićeve predsjedničke kampanje ", kazao je Plenković.

Rebalans.

Ministar financija Marko Primorac predstavio je rebalans proračuna, te je kazao kako očekuju snižavanje inflacije i rekao je i nastavak rasta plaća u sljedećem razdoblju.  Očekuju povećanje prigoda proračuna od 1,8 milijardi eura, na ukupno 30,3 milijarde eura..

Foto: Vlada

Primorac je kazao kako je došlo do povećanje rashoda od 976 milijuna eura na ukupno 33,6 milijardi eura.  Ustvrdio je kako su napravljeni veliki pomaci kad je riječ o štednjama po resorima i ministarstava, te je riječ o iznosu od milijardu i 60 milijuna eura.

MInistar Davor Božinović predstavio je prijedlog izmjene Zakona o strancima, kojim se regulira dolazak i boravak stranaca u Hrvatskoj, te uvjeti i regulacija njihovog rada, ali i smještaja te je naveo 10 nacija čijih stranih državljana najviše ima u Hrvatskoj.

Foto: Vlada

Komentara 61

Avatar bender
bender
13:02 03.10.2024.

Ma ajde ti sa svojim hadeze pionirima i prvoborcima na istočnu frontu. Ne sjećam se baš da si nešto bojevao 1991-95.

ZE
zeljac123
12:57 03.10.2024.

Zamisli Plenkija koji je eskivirao odlazak u rat zbog ravnih stopala,sad bi on slao naše ljude da raduju,Plenki odi ti prvi i budi primjer

DE
degola
13:25 03.10.2024.

briselski dezerter o obmanama i laži. teta ursula salje libanonce u hrvatistan a dezerter mlade u smrt u ukrajinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije